Hiihtosuunnistuksen maailmancupin finaalikierros Kemissä peruuntuu

Hiihtosuunnistuksen maailmancupin finaalikierroksen valmistelu on päätetty keskeyttää. Maaliskuussa järjestettäväksi suunniteltu kansainvälinen arvotapahtuma olisi ollut osa Kemissä ja Keminmaassa järjestettävää kolmevuotista ohjelmaa, jonka huipentumana ovat ensi vuonna Kallilla järjestettävät hiihtosuunnistuksen aikuisten ja nuorten MM-kilpailut.

Järjestävä seura Suunta 2000 teki päätöksen sen jälkeen, kun käytettävissä olivat kaikki koronatilanteen arviointiin ja mahdollisiin vaikutuksiin liittyvät tekijät. Viime aikojen epidemian kehitys länsirajalla ja riskit tilanteen edelleen pahenemisesta rajalla olivat vaikuttamassa siihen, että alueen ja kuntien terveysviranomaiset suosittelivat, että tapahtumaa ei järjestetä. Näin rajaviranomaisille ei voitu tehdä hakemusta joukkueiden maahantulon sallimiseksi covid-19-ohjeistuksen mukaisesti.

Suunta 2000 ry:n johtokunnan tekemän peruuttamispäätöksen jälkeen sunnuntai-iltana pidettiin palaveri Suomen Suunnistusliiton ja maailmancupin kansainvälisten valvojien kanssa, jossa päätös tapahtuman peruuttamisesta todettiin yhteisesti oikeaksi. Suomen Suunnistusliitto informoi Kansainvälistä Suunnistusliittoa (IOF), joka vahvisti peruuntumisen maanantaina 1.2.2021.

Suunta 2000 kunnioittaa terveysviranomaisten mielipidettä ja suuntaa katseen sekä voimavarat ensi vuoden hiihtosuunnistuksen MM-kilpailujen toteuttamiseen.