Leimaus-leiri Vuokatissa siirtyy vuodelle 2021

Suomen Suunnistusliiton vuosittaista lasten ja nuorten suurtapahtumaa Leimaus-leiriä ei järjestetä vuonna 2020. Koronaviruksen aiheuttaman epidemian ja siitä johtuvien rajoitusten vuoksi Vuokatissa järjestettävä leiri siirtyy vuodella eteenpäin ja uusi ajankohta on 7.-10.6.2021. Samalla kaikki tähän mennessä myönnetyt leirit siirtyvät vuodella eteenpäin, joten Kuopiossa Leimaus-leiri järjestetään vuonna 2022 ja Tampereella 2023.

-Alkuperäinen ajankohta kesäkuun alussa ei tämän hetken tilanteessa ole mahdollinen lähes 2000 osallistujan leiritapahtumalle. Yhteistyössä leirin järjestäjien, Vuokatti Sportin ja Sotkamon Jymyn, kanssa tehtiin päätös leirin siirtämisestä vuodella eteenpäin. Kiitos kuuluu myös muille tuleville järjestäjille, jotka suhtautuivat positiivisesti omien leiriensä siirtoon vuodella eteenpäin, kertoo Suunnistusliiton nuorisopäällikkö Timo Saarinen.

-Järjestäjien kanssa keskusteltiin myös leirin siirrosta tämän vuoden loppukesään eli elokuun ensimmäiselle viikolle ennen koulujen alkua. Epidemiatilanteen epävarmuuden ja järjestelyihin liittyvien haasteiden vuoksi päädyttiin siirtämään kaikkia leirejä vuodella eteenpäin. Loppukesän leiri olisi varmasti jäänyt toteutuessaankin vaisummaksi osallistujamäärän osalta, kuvailee Saarinen tehtyä ratkaisua.

Vuokatin Leimaus 2020-leirille oli ennakkoon ilmoittautunut yli 1900 osallistujaa. Sotkamon Jymyllä on ratasuunnitelmat ja harjoitukset jo pitkälle valmiina, joten niitä päästään hyödyntämään 7.-10.6.2021 järjestettävällä leirillä.

-Tietysti tämän vuoden leirin siirto on erittäin harmillinen paitsi leirijärjestäjille ja Suunnistusliitolle, niin erityisesti kesän kohokohtaa odottaneille nuorille leiriläisille. Mutta koska tilanne on nyt niin epävarma, emme nähneet muuta ratkaisua järkeväksi. Tästä kun päästään yli, niin eiköhän vuoden päästä kesäkuussa päästä kokemaan ennätyssuuri Leimaus-leiri Vuokatissa, päättää Timo Saarinen toiveikkaana.

Tämän kesän leirille tehdyt majoitusvaraukset ja ilmoittautumiset siirretään järjestäjien toimesta sellaisenaan kesälle 2021. Seuroille, jotka ehtivät maksaa leirimaksujen ennakkolaskutukset, palautetaan maksusuoritukset kevään aikana. Jo lähetettyihin leirimaksujen ennakkolaskuihin toimitetaan hyvityslaskut. Järjestäjät tiedottavat lisää kesän 2021 leiristä syksyn 2020 aikana.

Myös Santasport O-camp siirtyy vuodella eteenpäin

Napapiiri-Jukolan siirron myötä myös 15-16-vuotiaille suunnattu Santasport O-camp (ent. VOL-leiri) lykkääntyy vuodella ja uusi ajankohta on 20.-24.6.2021. Tämän vuoden leirin peruunnuttua järjestetään ensi vuonna leiri vuonna 2004 nuorille suunnistajille. Vuoden 2020 leirille viime joulukuussa julkistetut valinnat pysyvät voimassa. Lisävalinnat ja valintaohjeet päivitetään syksyyn mennessä, kun nähdään tämän vuoden kilpailukauden alkamisajankohta ja toteutuvat kilpailut.

Santasport järjestää myös 2005-2006 ikäluokan leirin Napapiiri-Jukolan jälkeen 20.-24.6.2021. Leirin alustavat valinnat tehdään 2005 syntyneiden osalta loppurankin 2020 perusteella riippuen kilpailukauden toteutumisesta, ja valintoja täydennetään kevään 2021 välirankin avulla vuosina 2005 ja 2006 syntyneiden osalta. Leireihin liittyvät valintaohjeet päivittyvät SSL:n nettisivulle ja niistä tiedotetaan myöhemmin.

Suunnistusliitto kartoittaa mahdollisen muun pienimuotoisemman nuorten leiritoiminnan toteuttamista loppukesällä 2020, mikäli siihen löytyisi mahdollisuuksia rajoitusten päättymisen jälkeen.

Lisätiedot: SSL:n nuorisopäällikkö Timo Saarinen, timo.saarinen(a)suunnistusliitto.fi, p. 040 519 8699