Hiihtosuunnistuksen päävalmentaja vaihtuu

Hiihtosuunnistuskausi päättyi maaliskuussa Venäjällä käytyihin EM-kisoihin, jossa Suomi oli yhden hopean ja kahden pronssin myötä mitalitilaston kolmonen Venäjän ja Ruotsin jälkeen. Hiihtosuunnistuksen päävalmentajana kesästä 2016 asti toimineen Jarkko Urpalaisen sopimus loppuu huhtikuun lopussa, eikä hän enää jatka tehtävässään.

– Fiilis on hyvä, ja vaiheet sekä ihmiset päävalmentajauran matkan varrella jättävät hyvät muistot menneestä. Todella hieno jakso on takana, ja menestyskin säilyi edellisen valmentajan Eivind Tonnan luotsaamalla tasolla, miettii Urpalainen.

– Neljän vuoden jakson päättyy nyt, ja iso kiitos kuuluu myös lähipiirille, joka mahdollisti tämän. Eikä sovi unohtaa myöskään erinomaisena aisaparina toiminutta Tapani Partasta sekä muuta huoltotiimiä. Lajin parissa tulen varmaan pysymään jatkossakin, mutta töiden osalta jatkuvat nyt muut kuviot, kertoo Urpalainen.

Hiihtosuunnistuksen valmennus- ja huoltohenkilöstön rekrytointi on paraikaa käynnissä.

– Maajoukkueen leiritystoiminta käynnistynee vallitsevassa tilanteessa vasta elokuun lopulla tai syyskuussa. Tästä huolimatta tavoitteena on saattaa päävalmentajarekrytointi päätökseen mahdollisimman nopealla aikataulululla huhti-toukokuun aikana, toteaa huippu-urheilupäällikkö Petteri Kähäri.