Turku Suomen ehdokas suunnistuksen veteraanien 2023 MM-kilpailujen järjestäjäksi

Suunnistusliiton hallitus päätti kokouksessaan tiistaina 3.3., että Suomen ehdokas suunnistuksen veteraanien 2023 MM-kilpailujen järjestäjäksi on Turku. Hakemuksen taustalla on neljän seuran yhteenliittymä; Turun Suunnistajat, Paimion Rasti sekä Mynämäen Suunnistajat -52 ja Liedon Parma.

Suunnistusliitto sai yhteensä seitsemän hakemusta, jotka kaikki olivat varteenotettavia ehdokkaita.

Turun hakemus arvioitiin kokonaisuutena vahvimmaksi. Hakukriteereinä olivat kansainvälisen suunnistusliitto IOF:n määrittelemät hakukriteerit.  Suomen Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki perustelee Turun valintaa seuraavasti:

-Turun valintaa puolsivat mm. seuraavat asiat. Erinomaiset kilpailumaastot, joista erityisesti sprinttimaastot olivat hakijoista parhaat. Organisaatio on järjestänyt aiemminkin isoja IOF:n tapahtumia sekä Jukolan viestin useamman kerran. Turun kaupungin vahvistettu tuki on hankkeelle merkittävä. Turku on helposti saavutettavissa ulkomailta ja esim. ruotsalaisten on helppo tulla laivalla suoraan Turkuun. Tapahtuman koko on juuri sopiva Turkuun ja kisaviikon aikana on odotettavissa Turun kaupunkikuvaa elävöittävä tunnelma, kun valtaosa majoituksista sijoittuu keskustan alueelle, jossa sijaitsee myös tapahtumakeskus ja sprintin karsinta ja finaali. Lisäksi Turun alueelta saaristoineen löytyy myös muuta kisaturisteja kiinnostavaa ohjelmaa.

Suomen muut ehdokkaat olivat Espoo-Lohja, Helsinki, Imatra-Lappeenranta-Ruokolahti, Jämsä, Saariselkä ja Seinäjoki.

– Haluan esittää kiitokset kaikille hakuun osallistuneille seuroille ja seurayhtymille. Käytännössä kaikilla hakijoilla oli esittää hyvin mielenkiintoinen ehdokas tapahtumaksi ja hakuprosessiin oli nopealla aikataululla todella panostettu. Liittohallituksella oli todella positiivinen ongelma valintaa tehtäessä, Ilomäki summaa kokonaisuutta.

Hakuprosessi jatkuu siten, että Suomen hakemus jätetään kansainväliselle suunnistusliitto IOF:lle 31.3.2020 mennessä ja IOF tekee lopullisen valinnan Suomen ja mahdollisten muiden maiden ehdokkaiden välillä heinäkuussa 2020.

Lisätiedot:
Mika Ilomäki
toimitusjohtaja
045-773 103 10
mika.ilomaki@suunnistusliitto.fi