Liittovaltuusto hyväksyi vuoden 2020 toiminta- ja taloussuunnitelman

Suunnistusliiton liittovaltuusto hyväksyi vuoden 2020 toiminta- ja taloussuunnitelman syyskokouksessa Helsingissä.

Toimintasuunnitelman ja strategian keskeisiä kulmakiviä ovat lajin menestys, näkyvyys ja suunnistajien määrä. Suunnistusliiton hallituksen puheenjohtaja Tuija Soanjärvi muistuttaa, että urheilukentässä tapahtuvat muutokset vaativat reagointia myös Suunnistusliitolta.

– Urheilu- ja liikunta on valtakunnallisesti merkittävässä roolissa, mutta siinä tapahtuu tulevaisuudessakin muutoksia. Valtion apurahojen määrittelyissä tulee muutoksia, ja niiden vaikutukset pitää huomioida myös ensi vuonna työstettävässä suunnistuksen uudessa toimintastrategiassa, kertoo Soanjärvi.

Taloussuunnitelman loppusumma 2 545 700 € on edellistä vuotta pienempi, ja suunnitelmassa näkyvät Suunnistusliiton rakenteessa tehdyt muutokset.

– Suunnistusliiton henkilöstöä on jouduttu vähentämään ja Suunnistaja-lehden tekeminen on jatkossa ulkoistettu Kustannus Oy Juoksijalle. Henkilöstövähennykset vaikuttavat viestinnän sekä seura- ja harrastesuunnistuksen toimintoihin, mutta tavoitteena on säilyttää laji menestyvänä sekä näkyvänä ja mahdollistaa laadukas seuratoiminta sekä tapahtumat, kertoo Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki.

Suunnistuksen harrastajamäärät ovat olleet tasaisessa kasvussa, ja edellytykset lajin elinvoimaisuudelle ovat olemassa.

– Ensi vuoden jälkeen valtion apurahojen yksi merkittävä kriteeri on lajin todennettujen harrastajien määrä, ja sen kartoittamisessa oleellinen työkalu on Rastilippu-palvelu. Tänä vuonna Rastilipusta löytyy jo yli 40 000 kuntorastisuunnistajan tulos, mikä on hyvin merkittävä luku. Rastilippu helpottaa esimerkiksi tapahtumien löytämistä ja helpottaa järjestäjän maksujenhallintaa. Ensi vuonna Rastilippua käytetään myös rastiviikkojen kuntosarjoissa, jatkaa toimitusjohtaja Ilomäki.

Suunnistusliiton liittohallitukseen valittiin varapuheenjohtajaksi Urpo Väänänen erovuorossa olleen Esko Junttilan jatkajaksi. Väänäsen tilalle hallituksen varajäseneksi valittiin uutena edustajana Antti Orkola.  Erovuorossa olleet Nina Simosas ja Ari Torniainen valittiin uudelleen kaksivuotiskaudelle hallitukseen.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail