Nuorten pyöräsuunnistuksen EM-kisat käyntiin Saksassa

Pyöräsuunnistuksen nuorten EM-kilpailut käynnistyivät torstaina Saksan Thalheimissa keskimatkojen kilpailuilla. 20-vuotiaiden naisten kilpailussa parhaiten suomalaisista menestyi Saara Yli-Hietanen (Tampereen Pyrintö), joka oli kilpailun viides ja jäi voittajalle, Tanskan Nikoline Splittorffille hieman päälle kolme minuuttia. 20-vuotiaiden miesten kilpailussa paras suomalainen oli Tomi Nykänen Lahden Suunnistajat -37) sijalla 11.

Yli-Hietanen kuvaili päivän rataa raskaaksi, mutta hyväpohjaiseksi.

-Meni hyvin. En oikein tehnyt virheitä ja aika lailla ajamalla jäin. Joistain reitinvalinnoista en ole ihan varma, mutta en kadu mitään. Ei tuntunut ihan parhaalta päivältä, eikä tulos yllättänyt. Tämä oli tän päivän paras.

Keskimatkan erikoisuutena koettiin trialpark-osio, jonka aikana myös kartan mittakaava vaihtui.

-Tykkäsin siitä. Piti pitää maalaisjärki päässä, matkan arviointi oli tärkeää ja rasteja piti ottaa isojen kohteiden kautta. Minä hyödynsin alueen reunoja, Yli-Hietanen kertaa kisan kulkua.

17-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa Suomen Kaarina Nurminen (Tampereen Pyrintö) heilutteli odotetusti tahtipuikkoa ja otti mestaruuden nimiinsä 27 sekunnin turvin. Poikien sarjassa paras suomalainen oli Simo Klemettinen (Suunta Jyväskylä) sijalla 7.

Nurmisen mukaan voittoon riitti perussuoritus. Kisarupeamalta nuori nainen odottaa hyviä sijoituksia ja mitaleita joka matkalta.

-Tänään oli aika jännä rata. Trialpark-alueelle oli laitettu vähän enemmän rasteja ja piti olla tosi tarkkana. Siellä tuli pari virhettä.

Trialpark tarjosi haastetta myös kisan viidenneksi sijoittuneelle Silja Yli-Hietaselle.

-Trialparkissa tuli virhe ja lopussa toinen, mutta kokonaisuus oli hyvä. Oli kiva maasto. Polut oli selkeitä ja pystyi ajamaan kovaa, Yli-Hietanen summaa.

Pyöräsuunnistuksen nuorten EM-kilpailut jatkuvat huomenna pitkällä matkalla. Samalla alkaa maailmancupin päätöskierros.