Nuorten MM-keskimatka jätti nälkää viesteihin

Tanskassa viimeisellä henkilökohtaisella matkalla taisteltiin keskimatkan mestaruuksista. Suomen joukkue ei aivan pystynyt parhaimpaansa päivän kisassa. Nuorten maajoukkueen valmentaja Antti Örn kertoo joukkueella olleen hyvän ennakkokäsityksen tulevasta, mutta toteaa päivän kilpailun olleen hieman odotettua helpompi.

-Silti jäätiin joka ikisellä osa-alueella. Osalla riitti taito ja osalla vauhti.

Keskimatkan miesten MM-kultaa voitti Norjan Kasper Fosser, eikä se yllättänyt ketään. Myös pitkän matkan voittanut Fosser jatkoi ylivoimasta esiintymistään ja kukisti toiseksi tulleen Ranskan Guilhem Eliaksen yli minuutilla 4,7 kilometrin pituisella radalla. Kolmanneksi suunnisti Norjan Lukas Liland. Suomen Aaro Aho ja Mikko Eerola onnistuivat aloittamaan kisan pysyen mitalin syrjässä kiinni, mutta viimeinen tarvittava rutistus puuttui ja miehet jäivät lopulta sijoille 12 ja 13. Erot eivät tosin Fosserin jälkeen kasvaneet suunnattomiksi ja 16 sekuntia paremmalla ajalla, Aho olisi ollut jo kuuden parhaan joukossa.

-Aaro juoksi hyvin ja alle minuutti mitalista ei ole paljon. Maastotyyppi sopii Aarolle siinä mielessä että hän on voimakas juoksija ja tämmöiset penkat maistuvat hänelle. Fyysinen ero kärkiporukkaan on älyttömän pieni. Hän on toki ensikertalainen näissä karkeloissa ja menee koko ajan eteenpäin, Örn kertoo.

Useat pienet virheet maksoivat tänään monta hyvää sijoitusta Suomen naisille. Päivän mitalistit olivat Ruotsin Isa Envall, Britannian Fiona Bunn ja Tsekin Tereza Janosikova. Inka Nurminen sijoittui parhaana suomalaisena sijalle 14.

-Naisten joukkue on lähtökohtaisesti myös fyysinen. Inka suoritti tänään omalla tasollaan ja Siiri juoksi hyvin, muttei vaan jaksanut kovempaa. Muillakin vauhtia riittää, mutta enemmän se on kiinni siitä miten liput halkeaa. Kokemusta ja harjoitusvuosia tarvitaan lisää, jotta suoritusvarmuus tulee sille tasolle, että koko rata menisi hyvin, Örn kuvailee nuoren joukkueen potentiaalia.

Nuorten MM-kilpailut päättyvät perjantaina juostaviin viesteihin.

Suomen joukkueet:

Naiset
1: Inka Nurminen, Anu Tuomisto, Ida Haapala
2: Elisa Mattila, Siiri Silvennoinen, Melina Lahdenperä

Miehet
1: Teemu Oksanen, Aaro Aho, Mikko Eerola
2: Samuli Peltola, Arttu Lindqvist, Touko Seppä

Järjestäjien kisasivut

Suunnistuksen nuorten MM-kisat, Tanska, Gjern Bakker

Keskimatkan A-finaali

Naiset: 1) Isa Envall SWE 29.59, 2) Fiona Bunn GBR 30.53, 3) Tereza Janosikova CZE 31.23, 4) Elena Pezzati SUI 31.36, 5) Veronika Kalinina RUS 31.39, 6) Agnes Kracht DEN 32.16, 14) Inka Nurminen FIN 33.40, 25) Siiri Silvennoinen FIN 35.13, 29) Elisa Mattila FIN 35.27, 31) Ida Haapala FIN 35.37, 33) Melina Lahdenperä FIN 35.38

Miehet: 1) Kasper Fosser NOR 25.03, 2) Guilhem Elias FRA 26.12, 3) Lukas Liland NOR 26.37, 4) Erik Herne SWE 26.42, 5) Aston Key AUS 26.50, 6) Viktor Svensk SWE 27.18, 12) Aaro Aho FIN 27.34, 13) Mikko Eerola FIN 27.40, 30) Samuli Peltola FIN 30.56, 34) Teemu Oksanen FIN 31.44