Koskelalle ja Linnainmaalle urheilija-apuraha

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on myöntänyt sadalle talvilajien urheilijalle verottoman urheilija-apurahan, joiden yhteissumma on 880 000 euroa. Mukana apurahan saajissa on kaksi hiihtosuunnistajaa Salla Koskela ja Tero Linnainmaa, jolle apurahavuosi on ensimmäinen. Molemmat saavat ns. pienen apurahan eli 6000 euroa, jonka tavoitteena on taata urheilijalle taloudellinen perusturva ammattimaista harjoittelua ja valmentautumista varten.

Sadasta apurahaurheilijasta kahdeksan urheilijaa saa isoimman eli 20 000 euron apurahan. 10 000 euron apurahan saa 42 ja 6000 euron apurahan 50 urheilijaa. Urheilija-apurahat myönnetään Veikkauksen tuotoista. Kesälajien urheilija-apurahat on myönnetty aiemmin.

Katso kaikki talvilajien apurahan saajat.