Suomi neljäs EM-sprinttiviestissä

Suomen kaksikko Salla Koskela ja Tuomas Kotro sijoittui neljänneksi hiihtosuunnistuksen EM-kisojen sprinttiviestissä Turkin Sarikamisissa. Kaksikko jäi pronssista 16 sekuntia, ja oli tulokseen pettynyt. Koskela teki jo avausosuuden alussa virheen, ja joutui pistämään kaikki peliin, jottei kärki karkaisi. Lopullinen ratkaisu tapahtui viimeisen osuuden lopussa, kun puolestaan Kotro teki virheen.

– Ojensin mitalin Norjalle, ruoski Kotro itseään maalissa.

Kuusiosuuksisessa sprinttiviestissä Suomen ykköspari nousi Koskelan avausosuuden jälkeen vielä mitalitaisteluun, joka ei aivan tuottanut tulosta.

– Fyysinen vire oli parempi kuin avausmatkalla sprintissä, summasi lopun virhettä lukuunottamatta mallikkaasti suoriutunut Kotro.

Sprinttiviestin voitti Venäjän pari Alena Trapeznikova ja Sergei Gorlanov, joka hallitsi kisaa alusta asti. Ruotsi nousi hopealle ja Norja pronssille. Suomen muut parit tulivat maaliin muutama sekunti ykkösparin jälkeen, mutta EM-tuloksiin huomioidaan vain yksi joukkue/maa.

EM-hiihtosuunnistus jatkuu perjantaina kisattavalla keskimatkalla.

Hiihtosuunnistuksen EM-kisat Sarikamis Turkki

Sprinttiviesti

1) RUS 47.04 (Alena Trapeznikova, Sergei Gorlanov), 2) SWE 47.33 (Tove Alexandersson, Erik Rost), 3) NOR 49.29 (Evine Westli Andersen, Jörgen Madslien), 4) FIN 49.46 (Salla Koskela, Tuomas Kotro), 5) BUL 49.49 (Antoniya Grigorova, Stanimir Belomazhev), 6) SUI 50.31 (Lea Widmer, Gion Schnyder).

Salla Koskela (vas.) ja Tuomas Kotro olivat pettyneitä EM-sprinttiviestin neljänteen sijaan. Kuva: Timo Sirola.
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail