Suomen naisille EM-viestipronssia

Hiihtosuunnistuksen EM-kisat päättyivät Turkin Sarikamisissa Suomen naisten viestipronssiin. Suomen trio Marjut Turunen, Milka Reponen ja Salla Koskela nostivat Suomen EM-mitalisaldon kolmeen. Naisten viestin voitti Venäjä, Ruotsi otti hopeaa ja Suomi siis pronssia. Miehissä mitalit jakoivat Norja, Venäjä ja Ruotsi, kun Suomen kolmikko Tero Linnainmaa, Jyri Uusitalo, Tuomas Kotro oli neljäs.

Suomen naiset onnistuivat kokonaisuutena hyvin. Joukkue oli Marjut Turusen avausosuuden jälkeen hienosti viestin toisena vain 11 sekunnin päässä Venäjästä. Milka Reponen piti kakkossijan, mutta eroa kärkeen kertyi pari minuuttia. Ankkuriosuudella Ruotsin Tove Alexandersson nousi Suomen ohi alun lyhyemmän hajonnan turvin.

– Tunsin itseni kisaviikon jäljiltä jo väsyneeksi, mutta virheitä ei tullut, kertoi Koskela maalissa.

Myös Suomen miesten suoritus oli hyvä, mutta kärkikolmikkoon taso ei tällä kertaa riittänyt.

Hiihtosuunnistuksen kansainväliset arvokilpailut jatkuvat maaliskuussa Universiadeilla Venäjällä ja MM-kisoilla Ruotsissa. MM-kisat käydään Ruotsin Piitimessä 19.-24.3.

EM-hiihtosuunnistus, Sarikamis Turkki

Viesti

Naiset: 1) RUS 1.20.51 (Alena Trapeznikova, Tatjana Oborina, Maria Ketskina), 2) SWE 1.22.39 (Hanna Eriksson, Magdalena Olsson, Tove Alexandersson), 3) FIN 1.24.50 (Marjut Turunen, Milka Reponen, Salla Koskela), 4) EST 1.31.00 (Epp Paalberg, Doris Kudre, Daisy Kudre), 5) CZE 1.31.12 (Petra Hancova, Johanna Simcova, Lenka Melchova), 6) SUI 1.34.45 (Lea Widmer, Natalja Niggli, Laura Diener).

Miehet: 1) NOR 1.37.17 (Jörgen Baklid, Jörgen Madslien, Lars Moholdt), 2) RUS 1.37.30 (Vladislav Kiselev, Eduard Hrennikov, Sergei Gorlanov), 3) SWE (Markus Lundholm, Erik Blomgren, Erik Rost) 1.39.05, 4) FIN 1.41.07 (Tero Linnainmaa, Jyri Uusitalo, Tuomas Kotro), 5) CZE 1.43.49 (Jakub Skoda, Radek Laciga, Petr Horvath), 6) SUI 1.53.44 (Andrin Bieri, Gion Schnyder, Lukas Deininger).