Koskela kuudes EM-sprintissä

Salla Koskela oli paras suomalainen keskiviikkona Turkin Sarikamisissa alkaneissa hiihtosuunnistuksen EM-kisoissa. Koskela oli sprintin kuudes. Hän jäi noin minuutin kisan voittaneelle Venäjän Alena Trapeznikovalle. Miesten kisan nopein oli Norjan Lars Moholdt. Paras suomalaismies oli yhdeksänneksi sijoittunut Tuomas Kotro.

Salla Koskela oli kuudes EM-sprintissä. Kuva: Timo SIrola.

Koskela kaipasi menoonsa lisää terävyyttä.

– En tehnyt suurempia virheitä, mutta kaikesta valmistautumisesta huolimatta vire oli vielä vajaa, terävyys uupui, Koskela kertoi kisan jälkeen.

Hän oli kuitenkin luottavainen seuraavien kisapäivien suhteen.

– Arvokisojen ensimmäinen startti on usein juuri tällainen – parempaa on luvassa, lupasi Koskela.

Miesten kisan yhdeksänneksi hiihtosuunnistanut Kotro oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Virheitä ei tullut – ei superia, mutta suorituksen hallinta oli sellainen perusveto. Kuitenkin tämä oli tähän astisen kauden paras suoritus, arvioi Kotro harmitellen hieman sijoituksen tippumista tiukassa sekuntipelissä, sillä viimevuotinen EM-sprintin seitsemäs sija jäi vain neljän sekunnin päähän.

Muista suomalaisista lähimmäs kymppikärkeä ylsivät Tero Linnainmaa (14.) ja Milka Reponen (15.).

EM-kisat jatkuvat torstaina sprinttiviestillä, johon Suomi lähtee kolmella parilla: Koskela ja Kotro; Reponen ja Linnainmaa sekä Marjut Turunen ja Jyri Uusitalo.

Tuomas Kotro oli tyytyväinen EM-avauksen suoritukseensa. Kuva: Timo SIrola.

EM-hiihtosuunnistus, Sarikamis Turkki

Sprintti
Miehet: 1) Lars Moholdt NOR 16.31, 2) Erik Rost SWE 16.57, 3) Jörgen Madslien NOR 17.00, 4) Sergei Gorlanov RUS 17.05, 5) Eduard Hrennikov RUS 17.19, 6) Stanimir Belomazhev BUL 17.28, 9) Tuomas Kotro FIN 17.34, 14) Tero Linnainmaa FIN 18.03, 15) Jyri Uusitalo FIN 18.08, 19) Janne Häkkinen FIN 18.33, 21) Misa Tuomala FIN 18.49.

Naiset: 1) Alena Trapeznikova RUS 15.24, 2) Magdalena Olsson SWE 15.34, 3) Tove Alexandersson SWE 15.46, 4) Linda Lindkvist SWE 16.15, 5) Tatjana Oborina RUS 16.20, 6) Salla Koskela FIN 16.28, 15) Milka Reponen FIN 17.36, 18) Marjut Turunen FIN 17.54.

Alustavat tulokset

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail