Kiinnostaako opiskelu suunnistuslukiossa?

Kiinnostaisiko yhdistää lukio-opiskelu ja suunnistus, hyvät harjoitusolosuhteet, päivittäinen valmennus sekä yhteinen asuntola muiden suunnistajien kanssa? Hankasalmen suunnistuslukiossa se on mahdollista! On tavoitteenasi tulevaisuuden arvokisamenestys tai suunnistuksen harrastaminen, niin Hankasalmen suunnistuslukio on tarjonnut siihen tukea jo 31 vuoden ajan.

Hankasalmella et hukkaa arjessa aikaa kotoa kouluun ja edelleen harjoituksiin siirtymiseen, sillä oppilaiden asuntola sijaitsee koulun, Monitoimitalon sisäliikuntatilojen sekä hiihtolatujen vieressä Kuuhankaveden järvimaisemissa. Suunnistusharjoituksiin toki siirrytään omilla autoilla tai koulutaksilla. Vanhoja suunnistusharjoituksia pääset kurkkimaan täältä, lähialueelta löytyy erittäin monipuolisesti erilaisia maastoja laadukkaasti kartoitettuina.  Ole rohkea ja lähde lukion, tai vaikka lukuvuoden, ajaksi suunnistuslukioon kehittymään suunnistajana ja nauttimaan uudesta harjoitusympäristöstä mukavassa porukassa!

Suunnistuslukion valmennuksen laadun takaa Tero Föhr, vuosikymmenen maajoukkueuran ja muutaman MM-mitalin kokemuksella. Ohjattua yhteistä harjoittelua on koulupäivinä tarjolla keskimäärin 6 kertaa viikossa. Valmennus on rakennettu aihepiireittäin ja sisällöittäin siten, että valmennuksesta muodostuu lukion valinnaisia kursseja. Lukuvuoden kohokohtia ovat kaksi harjoitusleiriä kotimaassa tai ulkomailla. Leirien kustannukset sekä päivittäinen valmennus testeineen sisältyvät valmennusmaksuun, joka on vain 225 euroa lukukaudessa.

Asuntolana toimiva rivitalo tarjoaa suunnistajille tiiviin ja toimivan yhteisön, mitä entiset opiskelijat kaiholla muistelevat. Jos itsenäinen asuminen arveluttaa niin yhteisö kyllä auttaa! Kuukausivuokra on kaksiossa enimmillään 260€/hlö ja kolmiossa 220€/hlö, johon lukiolaiset voivat saada Kelan opinto- ja asumistukea.

Tutustumispäivä järjestetään 22.1.2019 sekä 31.1.2019, jolloin on mahdollista nauttia lounas koululla, kuulla koulun sekä suunnistuslukion toiminnasta ja osallistua iltapäivän harjoitukseen (lisätiedot sekä ilmoittautuminen tero.fohr@hankasalmi.fi). Tutustumaan saa toki tulla myös helmikuussa tai muulloin itselle sopivana ajankohtana!

Haku Hankasalmen suunnistuslukioon tapahtuu erillisellä hakulomakkeella 9.2.2019 mennessä.

Lisätietoja saat suunnistuslukion nettisivuilta, valmentaja Tero Föhriltä (tero.fohr (a) hankasalmi.fi, opinto-ohjaaja Mika Kankaalta (mika.kangas (a) hankasalmi.fi) sekä rehtorilta.