Yli 100 000 euroa seuratukea suunnistusseuroille

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt neljä miljoonaa euroa seuratukea liikunta- ja urheiluseuroille lasten ja nuorten liikunnan harrastusmahdollisuuksien edistämiseen. Avustukset myönnetään Veikkauksen tuotosta. Tukea myönnettiin kaikkiaan 403 hankkeelle.  Myönteisen tukipäätöksen sai 12 suunnistusseuraa.

Seuratukea vuonna 2018 saavissa seuroissa harrastetaan kaikkiaan 84 eri lajia 115 eri kunnan alueella.  Seuratuen tavoitteena on mahdollistaa lapsille ja nuorille liikunnan harrastaminen ohjatussa seuratoiminnassa ja laskea harrastamisen kustannuksia. Myönnetyt avustukset painottuvat matalan harrastuskynnyksen toimintaan, mutta hankkeissa voi olla mukana myös harrastetoiminnan lähialueen kilpailullista edistämistä.

Seuratukihakemuksia jätettiin kaikkiaan  672.  Määrä on laskenut jonkin verran viime vuosina. Tukea saanneista toiminnallisia uusia kehittämishankkeita on 195, palkkausta sisältäviä uusia hankkeita 86  ja jatkohankkeita 122. Myönnöissä on tänä vuonna mukana 48 seurojen yhteishanketta. Suurimmassa yhteishankkeessa on mukana 10 seuraa.

Kaksitoista (12) suunnistusseuraa saa tukea yheensä 112 000 euroa, joista viisi  seuraa saa tukea uudelle käynnistyvälle hankkeelle. Työntekijän palkkaamiseen myönnettiin tukea kahdeksalle eri seuralle yhteensä 83 500 euroa.  Näistä kuuden seuran tuki kohdentuu seuran jatkohankkeelle. Toiminnallista tukea saa neljä seuraa, yhteensä 28 500 euroa ja näistä yksi seura saa tukea viime vuonna käynnistyneelle jatkohankkeelle.

Palkkatukea saavat:  Asikkalan Raikas, Hiisirasti, Hyvinkään Rasti, Kajaanin Suunnistajat, Lounais-Hämeen Rasti,  Ounasvaaran Hiihtoseura, Paimion Rasti  ja Vehkalahden Veikot.

Toiminnallisen tuen saajia ovat:  Espoon Akilles, Ikaalisten Nouseva-Voima, Kouvolan Suunnistajat ja Lappeen Riento.

Noin puolet hakemuksen jättäneistä suunnistusseuroista sai tukea hankkeelleen. Hakemusten taso on hyvin kirjavaa. Hakemuksen laadintaan kannattaa panostaa ja aloittaa suunnittelu hyvissä ajoin, jotta hyvillä suunnitelmilla on mahdollisuus päätyä tuettavien hankkeiden listalle. Kannattaa myös hyödyntää liiton ja/tai liikunnan aluejärjestöjen tarjoama sparrausapu.

Myönnetyt avustukset 2018

Seuratoiminnan kehittämistuki

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail