Suunnistusliitolle valtionapua 850 000 euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuoden 2018 urheilujärjestöjen valtionavut. Suunnistusliitto saa veikkausvoittovaroista myönnettävää tukea 850 000 euroa. Summa on sama kuin vuoden 2017 valtionapu.

– Haimme tälle vuodelle valtionapua 858 000 euroa, mutta saatuun tasoonkin olemme tyytyväisiä. Eri lajien valtionavut pysyivät pitkälti viimevuotisella tasolla, summaa Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki.

Kaikkiaan urheilujärjestöt saavat tänä vuonna 41,67 miljoonaa euroa valtionapua. Suunnistuksen valtionavun kokonaissummaan on huomioitu myös ns. karttaraha. Se on tänä vuonna suuruudeltaan 230 000 euroa, jonka Suunnistusliitto edelleenjakaa seuroille avustuksena suunnistuksen liikuntapaikkojen eli karttojen valmistamiseen.

Suunnistusliiton valtionapu on lajivertailussa yhdeksänneksi suurin. Kuusi lajia ylittää miljoonan euron rajan: Palloliitto, Jääkiekkoliitto, Voimisteluliitto, Salibandyliitto, Urheiluliitto ja Hiihtoliitto.

Valtionapujen lista OKM:n sivuilla.