Salla Koskela avasi EM-kisat pronssilla

Salla Koskela avasi Suomen mitalitilin hiihtosuunnistuksen EM-kisojen avauspäivänä. Koskela oli sprintin kolmas edellään ruotsalaiskaksikko Tove Alexandersson ja Magdalena Olsson. Miesten kisan voitti ylivoimaisesti Venäjän kokenut Eduard Hrennikov. Neljänneksi sijoittunut Suomen Misa Tuomala oli kisan todellinen yllättäjä jääden mitalista vain seitsemän sekuntia.

Salla Koskelalle sprintin EM-pronssia

Salla Koskela avasi Suomen mitalitilin hiihtosuunnistuksen EM-kilpailujen avausmatkalla sprintissä ottamalla pronssia. Voiton otti ennakkosuosikki, Ruotsin Tove Alexandersson ennen joukkuekaveri Magdalena Olssonia. Koskelan ero voittajaan oli 49 sekuntia. Sen sijaan neljänneksi jäänyt Venäjän Marija Ketskina jäi Koskelalle vain kaksi sekuntia.

-Kerrankin sekunnit kääntyvät näin päin. Nyt on viikon tavoitteet täytetty ja henkilökohtainen EM-mitali otettu. Loppuviikosta voi sitten tavoitella sitä kultaa, Koskela iloitsi mitalista.

EM-sprintti käytiin sateisen sumuisassa kelissä Starinan hiihtokeskuksessa Bulgariassa. Sääolosuhteiden takia keli oli rankka ja matkojen voittoajat venyivät ylipitkiksi.

-Kilpailu oli pitkä ja rankka. Suunnistuksellisesti rata oli helppo, mutta missään ei päässyt hiihtämään kovaa. Se oli sellaista rämpimistä, mutta olosuhteille ei voi mitään ja ne ovat kaikille samat, Koskela harmitteli.

Vaikka meno oli rankkaa ja pystyssä pysyminen paikoitellen vaikeaa, Koskela löysi vielä lopuksi kovemman vaihteen, jonka ansiosta mitalitili aukeni.

-Tänään ei ollut fyysisesti niin iskupäivä, mutta jaksoin kuitenkin iskeä vielä lopuksi, kun huomasin, että kohta tämä rata loppuu. Siinä taisi kääntyä sekunnit edukseni, Koskela kertoi.

Muista suomalaisista Marjut Turunen oli 10., Milka Reponen 16., Sanna Pusa 22., Sonja Mörsky 24. ja Mirka Suutari 26.

Miehissä mitali lähellä

Miesten kilpailussa kamppailu mitalisijoista oli niin ikään tiukkaa ja palkintopallilla nähtiin kokeneita menestyjiä. Voiton EM-sprintissä otti selvin sävelin hiihtosuunnistuksen moninkertainen mestari usean vuosikymmenen ajalta, Venäjän Eduard Hrennikov. Hopeaa otti Ruotsin Erik Rost ennen Sveitsin Gion Schnyderiä.

Suomalaisista parhaiten onnistui 23-vuotias MIsa Tuomala, joka oli kilpailun neljäs. Tuomalan ero pronssimitaliin jäi vain seitsemän sekunnin päähän. Sijoitus oli toisiin EM-kilpailuihin osallistuneelle miehelle uran paras.

– Tyytyväinen voi suoritukseen olla. Virheitä ei tullut ja sain pidettyä paketin kasassa koko matkan. Vaikka harjoituskausi oli haastava, oikeita asioita on tehty ja kunto on hyvä, joten tiesin, että onnistuessa on mahdollisuus 10 parhaan joukkoon. Mitalin läheisyyttä ei auta jossitella, sillä sekunnit olisivat voineet mennä toisinkin päin, Tuomala iloitsee uran parhaasta sijoituksesta ja katsoo odottavaisin mielin tulevan viikon haasteita.

Muista suomalaisista Tuomas Kotro oli hienosti 7., Tero Linnainmaa 11., Janne Häkkinen 16., Ville-Petteri Saarela 18. ja Jyri Uusitalo 25.

EM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina käytävällä sprinttiviestillä. Suomen joukkueet ovat Salla Koskela & Misa Tuomala, Marjut Turunen & Tuomas Kotro ja Milka Reponen & Tero Linnainmaa. Vain paras joukkue lasketaan virallisiin tuloksiin.

EM-hiihtosuunnistus, Velingrad Bulgaria, Sprintti (alustavat tulokset)

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 17.04, 2) Magdalena Olsson SWE 17.38, 3) Salla Koskela FIN 17.53, 4) Maria Ketskina RUS 17.55, 5) Anastasia Kravtsenko RUS 18.10, 6) Alena Trapetsnikova RUS 18.52, 10) Marjut Turunen FIN 19.22, 16) Milka Reponen FIN 20.27, 22) Sanna Pusa FIN 22.27, 24) Sonja Mörsky FIN 22.36, 26) Mirka Suutari FIN 23.12.

Miehet: 1) Eduard Hrennikov RUS 17.15, 2) Erik Rost SWE 18.00, 3) Gion Schnyder SUI 18.27, 4) Misa Tuomala FIN 18.34, 5) Sergei Gorlanov RUS 18.37, 6) Öivind Watterdal NOR 18.42, 7) Tuomas Kotro FIN 18.44, 11) Tero Linnainmaa FIN 19.12, 16) Janne Häkkinen FIN 19.42, 18) Ville-Petteri Saarela FIN 19.47, 25) Jyri Uusitalo FIN 21.32.

Täydelliset tulokset

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail