Linnainmaa ja Koskela hiihtosuunnistuksen keskimatkan mestareiksi

Kyrös-Rastin Tero Linnainmaa ja Lounais-Hämeen Rastin Salla Koskela juhlivat hiihtosuunnistuksen keskimatkojen SM-kultaa pääsarjoissa Vuokatissa. Kilpailut käytiin Katinkullan golfkenttien alueella erittäin hyvälumisissa olosuhteissa.

Miesten muut mitalistit olivat Ville-Petteri Saarela ja Tuomas Kotro. Saarela hävisi Linnainmaalle 14 sekuntia, mutta nujersi Kotron 27 sekunnilla. Naisten kilpailussa Koskela voitti Marjut Turusen 39 sekunnilla, Milka Reponen vei pronssin.

– Aika tiukkaa suunnistusta, joutui koko ajan olemaan kärryillä, muttei ollut liian nyhräämistä. Vauhtia piti pystyä säätelemään. Ylämäkeä olisi hauska välillä vetää, mutta kaikki käy, kun on kunnossa. EM-kisat menivät henkilökohtaisesti penkin alle, mutta suksi kulkee hyvin, Linnainmaa sanoi hymyillen.

Koskela kävi urheilulukion Sotkamossa, mutta kisakokemus golfkentän maastoissa oli hänellekin uusi.

– Ihan hyvä päivä. Ei isoja virheitä, mutta oli niin tiukkaa ja teknistä, että joutui koko ajan katsomaan. Jotain pieniä virheitä ehkä tuli, mutta ihan suht’ sujuvaa suorittamista. Rata oli erilainen verrattuna EM-kisoihin – täällä ei ollut yhtään mäkeä, mutta enemmän uria, aika paljon tiukempaa, aika paljon enemmän lunta ja aika paljon paremmassa kunnossa nämä urat, Koskela sanoi iloisena.

Koskela hiihtää sunnuntaina viestissä miesten joukkueessa.

Tulokset:

Sotkamo:

Hiihtosuunnistus, SM-keskimatka:

Miehet (10,5 km): 1) Tero Linnainmaa Kyrös-Rasti 28.16, 2) Ville-Petteri Saarela Keminmaan Urheilijat 28.30, 3) Tuomas Kotro SK Vuoksi 28.57, 4) Santeri Aikio Kuusamon Erä-Veikot 29.24, 5) Jyri Uusitalo Pellon Ponsi 29.41.

Naiset (8,9 km): 1) Salla Koskela Lounais-Hämeen Rasti 27.32, 2) Marjut Turunen SK Vuoksi 28.11, 3) Milka Reponen Haapamäen Urheilijat 28.14, 4) Mirka Suutari Kouvolan Suunnistajat 28.47, 5) Tuuli Suutari Kouvolan Suunnistajan 29.30.

Kaikki tulokset