Erkki Kohvakka on kuollut

Suomalaisen huippusuunnistuksen uranuurtaja Erkki Kohvakka on siirtynyt taivaallisille rasteille. Hän kuoli tammikuun 23. päivänä 80-vuotiaana kotonaan Kangasniemellä.

Erkki Kohvakka MM-kotikisoissa vuonna 1966.

Kohvakka tunnetaan aikansa parhaimmistoon kuuluneena suomalaissuunnistajana. Kohvakka voitti ensimmäisenä suomalaisena suunnistajana Euroopan mestaruuden vuoden 1964 EM-kisoissa Sveitsissä. Samana vuonna hän ankkuroi Suomelle EM-viestikultaa yhdessä Juhani Salmenkylän, Rolf Koskisen ja Aimo Tepsellin kanssa. MM-tasolla Kohvakka ehti kilpailla ainoastaan MM-kotikisoissa 1966, jolloin hänen lopullinen sijoituksensa mainion alun jälkeen normaalimatkalla oli 11. Viestissä tuloksena oli MM-hopea.

Kotimaan kartoilla hän voitti yhteensä seitsemän Suomen mestaruutta. Kohvakka edusti huippuaikoinaan Kangasniemen Kalsketta.

Erkki Kohvakka aikamatkallaan Firskarsin MM-maisemissa 50 vuotta kohtalokkaan MM-kisan jälkeen.