Seuratoiminnan kehittämistuen haku vuodelle 2018 käynnistyy

Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratoiminnan kehittämistuen (seuratuki) haku avataan maanantaina 13.11.2017.  Seuratuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Seuratuen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten liikunnassa, kokeilla innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä. Seuratuella voidaan ennaltaehkäistä liikuntaharrastuksen lopettamista pitämällä nuoret mukana toiminnassa urheilijoina, liikkujina ja seuratoimijoina.

Seuratuen tarkemmat kriteerit, painopisteet ja hakuohjeet on julkaistu Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla sekä Seuraverkossa. Tutustu huolella kriteereihin ja hakuohjeisiin!

Seuratuen haku

Seuratukea haetaan sähköisesti Seuraverkon kautta.

Hakuaika alkaa 13.11.2017
Hakuaika päättyy 15.12.2017 klo 16.15.

Seuraverkkoon kannattaa tutustua etukäteen, hakea käyttäjätunnukset sekä täyttää seuran perustiedot hyvissä ajoin. Myös seuratukihakemuksen laatimiseen kannattaa varata riittävästi aikaa. Hakemuksen liitteeksi tulee liittää yhdistysrekisteriote. Seuraverkon sivuilta löytyy hyödyllistä tietoa hausta sekä materiaalia seuratoiminnan tueksi.

Seuratukea jaetaan 4,0 miljoona euroa, mikäli eduskunta hyväksyy vuoden 2018 talousarvion. Pienin haettava summa on 2 500 euroa ja suurin 15 000 euroa. Tukea voi hakea enintään kahdelle vuodelle.

Lue ohjeet huolellisesti – Tutustu Seuraverkkoon ajoissa – Hae seurasi tunnukset ajoissa – Tee hakemus ajoissa!

Lisätietoja:  liikunnan aluejärjestöt