Paimion Rastille tuplakultaa SM-viestissä

Paimion Rastin nelikko, Daniel Stenlund, Jesse Laukkarinen, Fredric Portin, Olav Lundanes varmistivat varmoilla suorituksilla SM-viestin voiton nimiinsä ennen Ikaalisten Nousevan-Voiman nelikkoa ja pronssille juossutta konkarijoukkuetta, Kooveeta.

Paimion Rasti kulki tasaisin hyvin. Toisella osuudella huippusuorituksen tehnyt maajoukkuemies Jesse Laukkarinen nosti joukkueensa kärkeen, ja siitä paikasta ei enää luovuttu.

-Viesti on ollut minulle syksyin tärkein tavoite ja onnistuin tekemään huippuvedon oikeaan paikkaan. Kyllä se tuntuu hyvältä, kun työ palkitaan kullalla, Laukkarinen iloitsi onnistumisestaan tärkeässä paikassa.

Kolmannella osuudella Fredric Portin kasvatti Paimion eroa takana tuleviin ja ankkuri norjalainen Olav Lundanes pääsi maastoon 2.33 ennen Ikaalisten Nousevan-Voiman venäläisvahvistusta Dmitri Tsvetkovia.

-Juoksu oli hallittu ja loppumatkan meni jopa liian varmistellen, että virheitä ei tulisi. Hienoa voittaa tällä joukkueella, edelliskerran Paimion väreissä SM-viestikultaa kolme vuotta sitten juhlinut Fredric Portin kertoi suorituksestaan.

Ankkuri Lundanesilla olikin tuhannen taalan paikka napata ensimmäinen SM-mitalinsa ja sen mies myös teki, vaikka ero hopeaan oli maalissa enää 44 sekuntia.

-Viime viikonloppu oli rankka ja vauhti ei ollut tänään hyvää, mutta onneksi riittävää. Joukkuesuoritus oli tänään hieno, edellisviikonloppuna nelipäiväisissä Norjan mestaruuskilpailussa juossut Lundanes pohti rankkaa urakkaa.

Viime vuonna kahdeksanneksi sijoittunut Ikaalisten Nouseva-Voima varmisti siis tällä kertaa SM-hopean. Yksi joukkueen avainjuoksijoista oli kolmannella osuudella suunnistanut hiihtosuunnistajanakin meriittiä haalinut Aleksi Karppinen, joka nosti joukkueensa toiseksi ja mukaan mitalikamppailuun.

-Voin olla tyytyväinen, sillä vältin virheet. Välillä suunnistus meinasi jäädä jalkoihin, mutta sain hidastettua vauhtia ja pysyin kontrollissa. Hyvä porukka motivoi ja tänään kaikki onnistuivat vetämään osuutensa hyvin, Karppinen kehuu joukkuetovereitaan Mikko Knuutilaa, Vesa Taanilaa ja Dmitri Tsvetkovia.

Pronssia jännittävässä kilpailussa otti viime vuoden mestari, Koovee. Joukkueen viesti sujui nousujohteisesti, mutta mitalista joukkue saa kiittää ankkuria, ukrainen maajoukkueessakin suunnistavaa Oleksandr Kratovia, joka teki osuuden kovimman ajan ja kiri eroa kärkeen kiinni jopa kolmella minuutilla. Pronssijoukkueessa suunnistivat Kratovin lisäksi Topi Anjala, Jani Myllärinen ja Jani Lakanen.

Paimion naisille mestaruus pitkästä aikaa

Myös naisten viestissä ankkuriosuudella ratkaistiin viestimitaleita, sillä Paimion Rastin ankkuri, Ida Marie Naess Björklund nosti joukkueensa huippujuoksulla neljänneltä sijalta mestaruuteen. Mitali oli niin norjalaiselle, kuin toista osuutta juosseelle Emma Silvennoiselle ensimmäinen. Sen sijaan kokenut aloittaja, Inga Dambe on juhlinut viestikultaa yhdeksän vuotta sitten, vuonna 2008.

Nopeimman osuusajan ankkuriosuudelta kuitannut Naess Björklund kertoi hyvän suorituksensa taustalla olleen rento asenne.

-Tänään oli hauskaa suunnistaa, sillä pystyin juoksemaan ilman paineita. Tarkkana sai olla rasteilla, sillä ne olivat haastavia, mutta virheitä ei tullut. 10Mila oli meille hyvä, Jukola vielä parempi, mutta tämä oli kauden paras kilpailu. On tämä ihmeellistä voittaa SM-viestikultaa, norjalainen nautiskeli kilpailusta.

Naisten hopeaa otti 37 erolla viime vuoden mestarit, Lotta Karhola, Saila Kinni ja Venla Harju vain 15 sekuntia ennen MS Parman naistrioa. MS Parman väreissä juoksivat Anastasia Rudnaja, Tuulia Viberg ja Maija Sianoja. Kilpailun neljänneksi jäi kolmannelle osuudelle kärjessä lähtenyt SK Pohjantähti, jonka ankkuri Anna Haataja sortui isoihin virheisiin.

-Lähdin alkumatkasta ehkä turhan aggressiivisesti ottamaan kiinni Annaa (Haataja) ja lopussa ei ollut enää voimia, kun Ida Marie tuli reitinvalinnalla ohi. Viimeiselle rastille tein vähän riskireitinvalinnan ja pääsin Maijasta (Sianoja) ohi. Viestissä on monta kovaa joukkuetta, joten mitalista voi aina olla tyytyväinen, Harju kertoo hopeaa tuoneesta suorituksestaan.

Tulokset, SM-viesti 16.9. Espoo

Miehet: 1) Paimion Rasti 3.44.22 (Daniel Stenlund, Jesse Laukkarinen, Fredric Portin, Olav Lundanes), 2) Ikaalisten Nouseva-Voima 3.45.07 (Mikko Knuutila, Vesa Taanila, Aleksi Karppinen, Dmitri Tsvetkov), 3) Koovee 3.34.54 (Topi Anjala, Jani Myllärinen, Jani Lakanen, Oleksandr Kratov), 4) Tampereen Pyrintö 3.45.54 (Anton Kuukka, Aleksi Niemi, Elias Kuukka, Johan Runesson), 5) Kalevan Rasti 3.51.31 (Markus Räsänen, Santeri Silvennoinen, Jan Prochazka, Hannu Airila), 6) Helsingin Suunnistajat 3.56.28 (Topi Raitanen, Arttu Syrjäläinen, Einari Heinaro, Olli Ojanaho)

Naiset: 1) Paimion Rasti 2.15.59 (Inga Dambe, Emma Silvennoinen, Ida Marie Naess Björgul), 2) Tampereen Pyrintö 2.16.37 (Lotta Karhola, Saila Kinni, Venla Harju), 3) MS Parma 2.16.52 (Anastasia Rudnaja, Tuulia Viberg, Maija Sianoja), 4) SK Pohjantähti 2.19.53 (Marika Teini, Sofia Haajanen, Anna Haataja), 5) Angelniemen Ankkuri 2.26.56 (Heini Saarimäki, Sanna Kauppila, Sanni Kivelä), 6) Koovee 2.27.08 (Liisa Anttila, Karoliina Ukskoski, Miia Niittynen)

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail