Haataja ja Kuukka SM-voittoihin pitkällä matkalla

Suunnistuksen pitkän matkan SM-mitaleista taisteltiin Lapualla. Järjestävänä seurana toimi Lapuan Virkiä. Simpsiön maastot tarjosivat haasteita tasapuolisesti kaikille ja kärkisuorituksiinkin mahtui virheitä ja hapuilua.

Naisten pääsarjassa ensimmäisen SM-voittonsa otti SK Pohjantähteä edustava Anna Haataja. Juuri Latvian maailmancupista palannut nainen otti voiton selkeällä, lähes kolmen ja puolen minuutin erolla toiseksi tulleeseen Anttolan Urheilijoiden Henna-Riikka Haikoseen. Pronssille suunnisti Tampereen Pyrinnön Saila Kinni.

-Tuli pieniä virheitä rasteille, mutta ei onneksi mitään isompaa. Tottakai voitto tuntuu hyvältä, ihan eri juttu kuin junnusarjassa. Ei kärsi tehdä paljon virheitä ja pitää olla hyvä päivä että se onnistuu. Koitin olla miettimättä sijoituksia metsässä, mutta tiesin että on mennyt hyvin, Haataja toteaa  10,3 kilometrin suorituksen jälkeen.

Miesten pääsarjan voitto meni niin ikään maailmancupista palanneellle Tampereen Pyrintöä edustavalle Elias Kuukalle. Hallittu suoritus toi myös Kuukalle ensimmäisen aikuisten SM-kullan 1.41 erolla toiseksi tulleeseen Paimion Rastin Fredric Portiniin. Kolmanneksi sijoittui Kooveen Jani Lakanen.

-Oli ensimmäisiä kisoja tälle kaudelle kun maltoin suunnistaa riittävästi ja antaa vauhdin tulla itsestään. Keskittyminen oli hyvää koko matkan. Mestaruus oli realistinen tavoite ja tiesin että vauhti riittää kunhan vaan suunnistaa, Kuukka kertoi.

SM-pitkän tulokset

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail