Anttonen kuudes WG-keskimatkalla

Sari Anttonen ja Marika Teini olivat World Gamesin keskimatkalla sijoilla 6 ja 7. Kuva: Katri Lindeqvist

Suomen naiset onnistuivat murtautumaan World Gamesin keskimatkan kärkijoukkoon Puolassa. Sari Anttonen oli kovatasoisen kisan kuudes ja Marika Teini seitsemäs. Kisan voitti Ruotsin Helena Jansson, joka varmalla ja vauhdikkaalla suorituksella kukisti Venäjän Natalia Gemperlen kolmen sekunnin turvin. Sveitsin Sabine Hauswirth jäi kärkikaksikolle jo selvästi yli minuutin.

Miesten kisassa kaksoisvoiton vei Sveitsin Matthias Kyburz ja Florian Howald, joka jäi maanmiehelleen 38 sekuntia. Tsekin Vojtech Kral ja Itävallan Gernot Kerschbaumer mylläsivät kärkeä seuraavilla sijoillaan. Suomen miehet Elias Kuukka ja Jesse Laukkarinen olivat sijoilla 24 ja 26.

Sari Anttonen oli tyytyväinen kisaansa, vaikka pientä paikattavaakin jäi.

– Kisasta jäi hyvät fiilikset. Lopussa tein pari pientä koukkua, eikä kakkosrastille lähtö ollut paras mahdollinen, mutta muuten meni hyvin, Anttonen tiivisti kisan jälkeen.

Teini suomi radan alkumatkaa, jossa kärki pääsi karkaamaan.

– Suoritus ei ollut hyvä, eikä tyydytä. Tein heti 1- ja 2-rastille virheet ja myöhemminkin oli vähän haparointia. Pari minuuttia tuli kulutettua muuhun kuin tehokkaaseen etenemiseen kohti rastia. Vauhti olisi tänään riittänyt paremmin kuin sprintissä, mutta nyt ei rastit löytyneet, Teini harmitteli.

Elias Kuukka oli pettynyt omaan suoritukseensa ja 24. sijaansa.

– Aika pettymys tämä on. Odotin parempaa itseltäni lähes kaikilla osa-alueilla. Rutiinini ei riittänyt tämmöiseen maastoon ja kisaan, enkä osannut toteuttaa suunnitelmiani. Maastossa piti juosta nopeasti ja olla tarkkana tietyissä paikoissa, Kuukka pohti maalissa.

Jesse Laukkarinen arvioi oman kisansa maastorutiiniinsa nähden kohtuuhyväksi.

– Puoliväliin asti meni hyvin, sitten tuli epäröintiä ja pari virhettä. Näitä lukuunottamatta voin olla ihan tyytyväinen. Rata oli hyvä pienellä alueella, suunnistaa sai ihan tarpeeksi, Laukkarinen tiivisti.

Päävalmentaja Petteri Kähäri kuvasi keskimatkan kisan jälkitunnelmat kaksijakoisiksi.

– Tyytyväisyyttä ja pettymystä. Anttosen ja Teinin suorituksissa oli paljon hyvää ja suoritukset olivat aika identtiset. Kuukka oli pettynyt omaan tekemiseensä, mutta perustekemisellä olisi top15 ollut hänelle mahdollista. Torstain sprinttiviestissä uskon, että top6 on haarukassa, mikäli kaikki pystyvät tekemään lähes virheettömät suoritukset, Kähäri ennakoi.

World Gamesin suunnistukset päättyvät torstaina kilpailtavaan sprinttiviestiin. Suomen juoksujärjestys on Anttonen, Laukkarinen, Kuukka ja Teini.

World Games keskimatka, Wroclaw Puola

Naiset: 1) Helena Jansson SWE 34.44, 2) Natalia Gemperle RUS 34.47, 3) Sabine Hauswirth SUI 35.54, 4) Cecilie Friberg Klysner DEN 36.25, 5) Ida Marie Näss Björgul NOR 36.34, 6) Sari Anttonen FIN 36.55, 7) Marika Teini FIN 37.13.

Miehet: 1) Matthias Kyburz SUI 34.05, 2) Florian Howald SUI 34.43, 3) Vojtech Kral CZE 35.20, 4) Gernot Kerschbaumer AUT 35.50, 5) Frederic Tranchand FRA 35.56, 6) Gustav Bergman SWE ja Oleksandr Kratov UKR 36.07, 24) Elias Kuukka FIN 39.44, 26) Jesse Laukkarinen FIN 39.56.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail