Venäjän Frolova neljän vuoden kilpailukieltoon

Kansainvälinen suunnistusliitto (IOF) ilmoitti torstaina asettaneensa venäläisen hiihtosuunnistaja Polina Frolovan neljän vuoden kilpailukieltoon positiivisen dopingnäytteen vuoksi. Frolova antoi positiivisen näytteen hiihtosuunnistuksen EM-kisoissa Imatralla sprinttiviestin jälkeen. Näyte sisälsi kiellettyjen aineiden listalla olevaa Meldoniumia.

Kilpailukiellon lisäksi Frolovan kauden tulokset mitätöidään ja hän menettää mitalinsa. Kansainvälisen suunnistusliiton hallitus päättää heinäkuun kokouksessaan Virossa, miten Frolovan menettämien mitalien suhteen toimitaan. Mitalien uudelleenjakaminen merkitsisi käytännössä  sitä, että Suomen naisten (Mirka Suutari, Marjut Turunen, Salla Koskela) MM-viestihopea kirkastuisi kultamitaliksi ja Koskelan henkilökohtaiset pronssit sprintissä ja keskimatkalla hopeiksi. Lisäksi Koskelan ja Ville-Petteri Saarelan hankkima sprinttiviestin pronssi vaihtuisi hopeaksi.  Suomen naisten EM-viestihopea kirkastuisi kultaiseksi ja sprinttiviestin EM-pronssi (Turunen ja Saarela) vaihtuisi hopeaksi, mikäli mitalit uudelleenjaetaan.

Suomen Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki pitää tärkeänä, että dopingtestaus toimii ja kiellettyjen aineiden käyttäjät jäävät kiinni.

– Hyvä, että testaus toimii ja väärintoimineet urheilijat jäävät kiinni. Suomalaisittain tämä vaikutti monen urheilijan menestykseen. On tärkeää, että mitalit menevät puhtaille urheilijoille, Ilomäki muistuttaa.