Yläkoululeirityksen Kisakallion leirien 2017-2018 haku on auki

Kisakallion Urheiluopisto käynnisti syksyllä 2016 mittavan yläkouluvalmennuksen ohjelman 7-9 luokkalaisille tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille nuorille. Kokemukset ohjelmasta olivat positiivisia ja ohjelma laajenee kaudelle 2017-2018. Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Haku leiritykseen tapahtuu Kisakallion sivujen kautta sähköisellä kaavakkeella 11.6.2017 mennessä.

Yläkoululeiritys on tarkoitettu tavoitteellisessa kilpaurheilussa mukana oleville urheilijoille, joiden perhe on valmis sitoutumaan vuoden kestävään projektiin. Sunnuntaista torstaihin ajoittuvia neljän päivän leirejä järjestetään vuoden aikana viisi kappaletta.

Yläkoululeirityksessä yhdistetään tavoitteellinen koulunkäynti ja päivittäisen urheilutoiminnan kehittäminen leiritystoiminnan avulla. Painopisteenä leiritysjärjestelmässä ovat koulu ja opiskelu, elämäntaidot sekä urheilullinen kehittyminen. Toimintaa on toteuttamassa eri tahojen ammattilaisverkosto, jonka päätehtävä on tarjota tukea kokonaisvaltaisesti nuoren urheilijan arkipäivään. Leireillä harjoitellaan 2 kertaa päivässä ammattivalmentajien johdolla. Lajivalmentajat vastaavat päivittäin suunnistuksessa tarvittavien fyysisten, taidollisten ja psyykkisten ominaisuuksien suunnitelmallisesta kehittämisestä.

Menneellä leirikaudella Kisakallion yläkoululeirityksessä oli mukana 55 suunnistajaa. Tulevalla kaudella ryhmät jaetaan 8. ja 9. luokkalaisiin. Jos hakijoita on runsaasti suoritetaan karsintaa hakulomakkeen tietojen ja haastatteluiden perusteella sekä tarvittaessa järjestetään testipäivä Kisakalliossa 22.6. klo 13-16.

Valmennus toteutetaan yhdessä Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian, Turun Seudun Urheiluakatemian sekä lajiliittojen kanssa. Yhteistyöverkoston keskeisimpiä tehtäviä on huippu-urheilijoiden ja huipulle pyrkivien urheilijoiden valmennuksen tukeminen ja tehostaminen sekä urheilijoiden opiskelun tukeminen.

Kisakallion Urheiluopisto tarjoaa erinomaiset olosuhteet päivittäiselle harjoittelulle, hyvät valmennuksen tukipalvelut sekä monipuolista tukea opintojen suunnitteluun ja toteutukseen.

Suunnistuksen yläkoululeirityksen esite

Kisakallion yläkoululeirityksen haku ja lisätiedot