Suunnistusseuroille seuratukea yli 150 000 euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt neljä miljoonaa euroa seuratukena liikunta- ja urheiluseuroille. Tukea myönnettiin 425 hankkeelle, joista 19 suunnistusseuraa sai tukea.   Seuratuen painopisteenä on lasten nuorten liikunnan sekä perheliikunnan edistäminen tavoitteena liikunnallisen elämäntavan omaksuminen ohjatussa seuratoiminnassa. Seuratuella tuettiin myös hankkeita, joissa pyritään vaikuttamaan harrastamisen kustannuksiin, edistetään monikulttuurista toimintaa ja erityisliikuntaa.

– Seuratuen avulla seurat voivat kehittää toimintaansa huomioimaan paremmin lasten ja nuorten tarpeet harrastustoiminnassa. Mieleisen harrastuksen varmistuminen jokaiselle lapselle ja nuorelle on keskeinen tavoite, ministeri Grahn-Laasonen muistuttaa.

Seuratukihakemuksia jätettiin kaikkiaan 772, kun edellisessä haussa niitä jätettiin 843. Tukea saaneista on kaksivuotisia jatkohankkeita 130, toiminnallisia uusia kehittämishankkeita 227 ja palkkausta sisältäviä uusia hankkeita 102.

Yhdeksäntoista (19) suunnistusseuraa sai tukea. Tukea myönnettiin noin ¾ osalle hakemuksen jättäneistä seuroista. Työntekijän palkkaamiseen myönnettiin yhteensä 104 800 euroa, kymmenelle eri seuralle. Näistä kahden seuran tuki kohdentui seuran jatkohankkeelle. Toiminnallista tukea sai yhdeksän seuraa, yhteensä 48 000 euroa ja näistä kaksi seuraa sai tukea viime vuonna käynnistyneelle jatkohankkeelle.

Palkkatukea saivat Asikkalan Raikas, Hiisirasti, Kajaanin Suunnistajat, Lounais-Hämeen Rasti, Navi ry, Ounasvaaran Hiihtoseura, Pihkaniskat, SK Pohjantähti, Suunta Jyväskylä ja Vehkalahden Veikot.

Toiminnallisen tuen saajia olivat: Anttolan Urheilijat, Espoon Akilles, Espoon Suunta, Hämeenlinnan Suunnistajat, Kalevan Rasti, Keravan Urheilijat, Kouvolan Suunnistajat, Rasti-Nokia ja Suunta 2000.

Myönnetyt tuet

Seuratuen haku avautuu vuosittain syksyllä edellyttäen, että eduskunta osoittaa määrärahan ko. käyttötarkoitukseen. Seuratuen avulla suunnistusseurat voivat merkittävästi laajentaa toimintaansa ja tarjota yhä laadukkaampia harrastusmahdollisuuksia lapsille, nuorille ja perheille. Seuran hankkeen suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta seura pystyy laatimaan tuen käyttötarkoitusta vastaavan hyvän ja laadukkaan hakemuksen. Avustuksen hakuun ja myöntöperusteisiin voi tutustua alla olevasta linkistä.

Seuratoiminnan kehittämistuki

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail