Heino Avikainen on kuollut

Suunnistuksen monitoimimies Heino (Hemppa) Avikainen päätyi viimeiselle rastilleen maaliskuun 8. päivänä 2017 Lahdessa pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Vuonna 1937 syntynyt Avikainen teki merkittävän elämäntyön suunnistuksen parissa.

Avikainen edusti Suomea kaksi kertaa suunnistuksen MM-kisoissa (1966 ja 1968). Hän oli voittamassa Jukolan viestiä kolme kertaa. Lisäksi hän saavutti useita Suomen mestaruuksia niin suunnistuksessa kuin hiihtosuunnistuksessakin. Kilpauransa jälkeen Avikainen jatkoi aktiivista toimintaansa suunnistuksen parissa. Hän toimi Suunnistusliiton päävalmentajana vuosina 1970-73 ja oli pitkään mukana Suunnistusliiton liittovaltuustossa.

Avikainen toimi Jukolan viestin kilpailunjohtajana sekä 1987 että 2002, ja hän oli Kaukametsäläisten jäsen. Pitkälti Avikaisen aloitteesta Kansainvälinen suunnistusliitto (IOF) aloitti Veteraanien MM-kisojen järjestämisen, ja ensimmäiset veteraanikisat järjestettiinkin Lahdessa 1983 Avikaisen johdolla.

Lue lisää Heino Avikaisen merkittävästä elämäntyöstä Lahden Suunnistajat -37:n kotisivuilta.