Suunnistus ja hiihtosuunnistus mukaan Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian yläkoululeiritykseen

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian lajikirjoon on nousemassa uusina lajeina suunnistus ja hiihtosuunnistus. Suunnistus on lajina vahvassa nosteessa niin valtakunnallisesti kuin alueellisesti Kainuussa. Yläkoululeiritystä on järjestetty Vuokatti-Ruoka Urheiluakatemiassa vuodesta 2010 ja sen lajikirjo on laaja hiihtolajeista palloiluun. Suunnistus nousee nyt uutena täydentämään lajivalikoimaa.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian yläkoululeirityksestä ovat vastanneet Vuokatin Urheiluopisto ja Tenetin koulu. Suunnistuksen myötä linkiksi nousee myös Sotkamon Jymy ry. Vuokatti tarjoaa niin suunnistukselle kuin hiihtosuunnistukselle erinomaiset puitteet lajiharjoitteluun. Suunnistusväki muistaa Vuokatin maastot vuoden 2013 mm-kisoista ja lukuisista rastiviikoista, joita täällä on järjestetty.

Yläkoululeirityksen lajivalmennus järjestetään Vuokatin Urheiluopistolla ja päivittäiset kouluopinnot suoritetaan Tenetin koululla, jossa ryhmälle on oma yhdysopettajansa. Lajivalmennuksesta vastaa Tommi Peltonen, JRV ja Tenetin koululla yhdysopettajan toimii Timo Määttä. Vuokatin Urheiluopiston yhdyshenkilö yläkoululeirityksessä on Jyrki Uotila.

Yläkoululeirejä järjestetään keväällä kaksi, helmikuussa 2017 viikolla 8 ja toukokuussa 2017 viikolla 19.

Leiritykseen valitut sitoutuvat osallistumaan tässä vaiheessa molemmille leiriviikoille. Leiriviikot alkavat sunnuntaina ja päättyvät seuraavan viikon lauantaina. Ryhmään valitaan 12 nuorta.

Mitä? Kenelle?

Yläkoululeirityksen kohderyhmänä ovat kilpasuunnistusta tavoitteellisesti harjoittelevat 8. ja 9. luokilla opiskelevat 14- ja 15 -vuotiaat nuoret tytöt ja pojat.

Miten?

Yläkoululeiritykseen haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, jossa kerrot kilpasuunnistussaavutuksistasi, tavoitteistasi urheilun parissa ja myös opintojen sujumisesta koulussa – lyhyesti.
Hakemukset ja lisätietoa: peltonentommi (a) gmail.com , p.0400730932
Hakuaika on 15.11.-16.12.2016.

Hinta?

Yläkoululeirityksen hinta on noin 300,-/hlö. Sisältäen täysihoidon ja valmennuksen.