Orienteerausta ja oijustusta -kirja vie suunnistuksen varhaisvaiheisiin

Suunnistuksen varhaisvuosista julkaistaan lähiviikkoina mielenkiintoista uutta tietoa, kun Kalle Rantalan työstämä tutkimus Orienteerausta ja oijustusta – suunnistuksen varhaisvaiheet Suomessa 1900-1945 ilmestyy. Rantala on koonnut kirjan kansien väliin suunnistuksen kehityskaaren alkuvaiheet viime vuosisadan alusta aina sotavuosien jälkeiseen Suunnistusliiton perustamiseen asti.

Orienteerausta ja oijustusta -kirja ilmestyy marraskuussa Suunnistusliiton kustantamana. Tutkimusta on tukenut myös Suunnistussäätiö. Rantalan mukaan kirja sopii muillekin kuin suunnistajille.

– Kirja tarkastelee suomalaista yhteiskuntaa 1900-luvun alkupuolella ja tarjoaa siten ajankuvaa muillekin kuin suunnistuksen ystäville. Laji kytkeytyi vahvasti niin opiskelijoihin, suojeluskuntalaisiin, urheilulehtiin kuin sota-aikaan. Intohimoisimmille suunnistajille on tarjolla runsaasti mielenkiintoisia yksityiskohtia sekä tietysti kiinnostavia karttoja eri vuosikymmeniltä, Rantala lupaa.

Kirja ilmestyy sopivasti loppusyksyn lahjapaketteihin: siinä riittää tutkimista niin isäinpäivän kuin joulunkin juhlittaville. Suunnistusseurojen hankintalistalla kirja on mainio palkinto ja kiitos sekä urheilijoille että muulle seuraväelle.

Orienteerausta ja oijustusta -kirjan myyntihinta on 28,50 euroa (+ toimituskulut). Tilaukset voi tehdä Suunnistusliiton verkkokaupassa.

Suunnistusliitto tarjoaa seuroille vähintään neljän kappaleen erät edullisesti 25,00 e/kpl (+toimituskulut). Näin seurat voivat palkita omia urheiljoitaan sekä muuta seuraväkeä lajin historiaa arvostavalla tavalla. Seuratilaukset sähköpostilla suunnistaja-lehti (a) suunnistusliitto.fi.

Orienteerausta ja oijustutsa -kirja sisältää runsaasti aiemmin julkaisemattomia valokuvia ja karttoja suunnistuksen varhaisvaiheista.
Orienteerausta ja oijustusta -kirja sisältää runsaasti aiemmin julkaisemattomia valokuvia ja karttoja suunnistuksen varhaisvaiheista.