Rantanen ja Sorvisto yön Suomen mestarit

Merja Rantanen otti uransa viidennen yösuunnistuksen Suomen mestaruuden lauantai-iltana Vaajakoskella. Rantanen kukisti toiseksi tulleen Marttiina Joensuun 47 sekunnin erolla. SM-pronssia otti Tuulia Viberg.

Rantanen oli tyytyväinen suunnistukseensa vaativassa kisassa, vaikka lopun virhe maalissa vähän harmittikin.

– Aivan mahtava yösuunnistusmaasto, ja rata sekä kartta aivan huippulaatua. Toiseksi viimeiselle tuli pummi, se ottaa päähän. Yritin lyödä niin paljon kuin pystyin, summasi Rantanen kisansa kenttähaastattelussa.

Miesten kisan ykkönen oli Vaajakosken Terän Juha Sorvisto, joka otti ensimmäisen Suomen mestaruutensa. Kisa ratkesi Sorviston eduksi kolmanneksi viimeisellä rastilla, kun Oskari Liukkonen teki ison virheen ja putosi kärkipaikalta viidenneksi. Sorvisto itsekään ei aivan virheittä kisasta selvinnyt.

– Ehdin jo miettiä, tuleeko lähestulkoon virheetön suoritus, mutta ei tullut. Toiseksi viimeiselle tuli koukkua 30-40 sekuntia. Aika hyvää menoa oli muuten – tasaista ja sujuvaa tahtia koko ajan, mestari tiivisti kisansa.

Sorviston takana himmeämmät mitalit jakoivat Mikael Fabritius ja Jussi Suna.