Olli Ojanaho erävoittoon NMM-keskimatkan karsinnassa

ollinYhdeksän suomalaista selvitti tiensä tortaina juostavaan keskimatkan finaaliin. Olli Ojanaho onnistui hyvällä suorituksella nappaamaan voiton omassa karsintaerässään.

Suomalaiset lähtivät hakemaan varmoja suorituksia ja keskimatkan finaalipaikkoja keskiviikkona Sveitsissä juostussa karsintakilpailussa.Yli 1700 metrissä juostu kilpailu sujui suomalaisilta kahtiajakoisesti, kun kolme urheilijaa karsiutui finaalista, mutta toisaalta suomalaisurheilijat väläyttelivät hyvää mitalivauhtia.

– Lähdimme hakemaan hallittuja kisasuorituksia ja urheilijat ottivat karsinnan varmanpäälle. Isoja virheitä ei näissä kilpaiuissa saisi tehdä ja kyllähän se oli pettymyt, kun kolme urheilijaa jäivät A-finaalin ulkopuolelle. Toisaalta Olli Ojanaho, Topias Ahola, Elias Kuukka ja Anna Haataja tekivät rauhallisen hyviä suorituksia ja olivat silti eriensä kärkipaikoilla. Huomenna lähdemme taistelemaan mitaleista, päävalmentaja Antti Örn lupaili.

Kilpailu finaalipaikoista oli tiukkaa ja jokaisesta karsintalohkosta pääsi 20 urheilijaa torstaiseen finaaliin. Sijalle 21. juosseet Tuomas Heikkilä ja Lotta Kirvesmies olivat harmillisesti eränsä ensimmäisiä karsiutujia. Tuomas Heikkilä jäi A-finaalista vain sekunnilla ja Kirvesmieheltä olisi vaadittu 40 sekuntia nopeampi juoksu. Lisäksi Leenukka Hanhijärvi oli oman eränsä 24. ja jäi siten myös finaalin ulkopuolelle.

Päivän ilonpilkahduksia oli, kun hallitseva keskimatkan nuorten maailmanmestri Olli Ojanaho piti oman eränsä nopeinta vauhtia. Samassa erässä Topias Ahola sijoittui hienosti kolmanneksi.

– Lepopäivä teki hyvää ja tänään jaloissa tuntui jo paljon paremmalta kuin ensimmäisissä kilpailuissa. Pystyin tekemään hallitun suorituksen ja säästelemään voimia huomiseen finaaliin. Finaalissa tarjolla on paljon rinnettä, joten mäkijuoksu on oleellisessa asemassa. Mäkiä pitää jaksaa polkea ylös ja uskaltaa tulla kovaa alas. Lisäksi tarkkana pitää olla, sillä vaihtelevat rastivälit vaativat rytmitystä, Ojanaho ennakoi tulevaa kilpailua.

Myös Anton Kuukka oli tyytyväinen suoritukseensa, jolla irtosi erän viides sija.

– Hyvästä lähtöpaikasta on varmasti huomenna hyötyä, sillä heinikkoiseen maastoon syntyy selkeitä uria. Tänään juoksu tuntui raskaalta, mutta en yrittänytkään runtata, Anton Kuukka kertoi tunnelmia kisan jälkeen.

Nuorten MM-kilpailut jatkuvat torstaina Sveitsissä juostavalla keskimatkan finaalilla.

Täydelliset tulokset ja lisätietoa kilpailuista: www.jwoc2016.ch

Tulokset, Keskimatkan karsinta, Ftan, Sveitsi

Joka erän 20 parasta finaaliin.

Miehet

Erä 1: 1) Olli Ojanaho FIN 25.09, 2) Thomas Curiger SUI 25.33, 3) Topias Ahola FIN 26.01

Erä 2: 1) Joey Hadorn SUI 23.45, 2) Mathias Peter AUT 24.19, 3) Vojtech Kettner CZE 26.58, …, 15) Akseli Ruohola FIN 29.03, 21) Tuomas Heikkilä FIN 29.35

Erä 3: 1) Isac von Krusenstierna SWE 26.00, 2) Simon Imark SWE 26.11, 3) Noah Zbinden SUI 27.05,…, 5) Anton Kuukka FIN 27.57, 12) Topi Raitanen FIN 29.01

Naiset

Erä 1: 1) Valerie Aebicher SUI 26.51, 2) Ingeborg Eide NOR 27.12, 3) Megan Carter Davies GBR 27.20,…, 5) Anna Haataja FIN 28.47, 21) Lotta Kirvesmies FIN 32.55

Erä 2: 1) Johanna Öberg SWE 28.12, 2) Amanda Falck Weber DEN 28.32, 3) Csenge Viniczai HUN 28.48,…, 17) Karoliina Ukskoski FIN 31.34, 24) Leenukka Hanhijärvi FIN 33.05

Erä 2: 1) Simona Aebersold SUI 27.25, 2) Fiona Bunn GBR 28.35, 3) Anna Stickova CZE 28.30, …, 14) Emmi Jokela FIN 32.26, 15) Enni Jalava FIN 32.30