Kemp ja Portin Huippuliigan kovimmat Kouvolassa

Kouvolassa suunnistettiin kovatasoinen Huippuliigan kolmas osakilpailu. Naisten sarjan voittoon juoksi Angelniemen Ankkurin Emily Kemp ja miehissä Paimion Rastin Fredric Portin.

Huippuliigassa nähtiin tällä kerralla poikkeuksellisen paljon ulkomaalaisia osanottajia, sillä juuri Jukolan viestin alla juostava kilpailu tarjosi mahdollisuuden erinomaiseen viimeistelyyn. Kouvolan maastot tarjosivat hieman Lappee-Jukolan tyylisiä nopeita kallioita sekä vaihtelevaa sekametsää.

Naisten sarjan voittaja Angelniemen Ankkurin Emily Kemp oli tehnyt tämän viikon kilpailuja varten erityisiä keskittymisharjoituksia.
– Aikaisemmissa Huippuliigan kilpailuissa olen kokenut kameroista paineita mutta tänään onnistuin sulkemaan ulkoiset tekijät pois ja suoritus pysyi hyvin kasassa. Alussa tein hieman heikomman reitinvalinnan ykköselle mutta muutoin meni erittäin hyvin, iloitsi Kemp.

Toiseksi juossut Tampereen Pyrinnön Saila Kinni oli tyytyväinen tulokseen mutta ei täysin suoritukseen.
– Muutama alle puolen minuutin virhe matkalle tuli mutta muutoin juoksuun pitää olla tyytyväinen, totesi Kinni.

HL3_FPortin
Fredric Portin

Miesten kilpailusta odotettiin sekuntitarkkaa taistelua. Paimion Rastin Fredric portin jätti kuitenkin kilpakumppanit reilulla 40 sekunnin erolla taakseen ja toiseksi tullut Halden SK:n Olav Lundanes puhalteli maalissa pitkään tappiotaan.
Keskimatkan kilpailussa näin hyvällä erolla tullut voitto yllätti Portinia hieman, sillä takana on kova harjoitusjakso.
– Tiukka treenijakso on takana ja ehkä siksi oli koko ajan tunne että paremminkin voisi kulkea. Aloitin kovaa ja rasteilla tuntui välillä pieneltä kaartelulta kun oli peitteisiäkin rastipisteitä.
– Maasto oli mukavan vaihteleva kun välillä saattoi mennä todella kovaa ja välillä oli vaikeampikulkuisia tiheiköitä. Tämä oli hyvä valmistautuminen Jukolaan, analysoi Portin.

Tulokset

Naiset
1) Emily Kemp Angelniemen Ankkuri 32:52, 2) Saila Kinni Tampereen Pyrintö 33:43, 3) Outi Hytönen Kangasala SK 34:36, 4) Anni-Maija Fincke Halden SK 34:46, 5) Heidi Bagstevold Fredrikstad SK 34:54, 6) Miia Niittynen Koovee 35:17, 7) Aino Mänkärlä Lynx 35:28, 8) Marika Teini SK Pohjantähti 35:32, 9) Tuulia Viberg MS Parma 35:35, 10) Johanna Hulkkonen Koovee 35:45

Miehet
1) Fredric Portin Paimion Rasti 31:20, 2) Olav Lundanes Halden SK 32:00, 3) Magne Daehli Halden SK 32:11, 4) Graham Gristwood IFK Mora OK 32:19, 5) Olli-Markus Taivainen Pellon Ponsi 32:23, 6) Frederic Tranchand Paimion Rasti 33:07, 7) Daniel Hubmann Koovee 33:17, 8) Hannu Airila Kalevan Rasti 33:20, 8) Timo Sild Koovee 33:20, 10) Aaro Asikainen Kalevan Rasti 33:21

Kaikki tulokset