Tarkkuussuunnistajat viestin 6. ja 7.

Ensimmäistä kertaa EM-ohjelmassa ollut tarkkuussuunnistusviesti ei sujunut suomalaisilta toivotulla lailla ja kolmikko Jari Turto, Pinja Mäkinen, Lauri Kontkanen sijoittui avoimessa sarjassa kuudenneksi. Voiton vei Italia ennen Ruotsia ja Slovakiaa.

Paralympiasarjassa suomalaisilla ei mennyt sen paemmin ja joukue Kari Pinola, Tuoma Markelin, Pekka Seppä otti vasta sijan seitsemän. Voiton vei Ruotsi ennen kotijoukkue tsekkejä ja venäläisiä.

– Suomalaisille tuli paljon virheitä, sillä tehtävät olivat erityylisiä mihin olemme tottuneet. Yksikään Suomen joukkueista ei tänään onnistunut, joukkueenjohtaja Heikki Liimatainen harmitteli.

Tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailut jatkuvat huomenna keskiviikkona tempo-kilpailulla, jossa käydään aamupäivällä karsinta ja iltapäivällä finaali.

Tulokset, Tarkkuussuunnistus, Tsekki

Avoin sarja: 1) Italia 555,7p (Remo Madella, Michele Cera, Alessio Tenani), 2) Ruotsi 730p (Stig Gertman, Martin Fredholm, Marit Wiksell), 3) Slovakia 765p (Marian Miklus, Jan Furucz, Dusan Furucz)…, 6) Suomi 804,5p (Jari Turto, Pinja Mäkinen, Lauri Kontkanen)

Paralympiasarja: 1) Ruotsi 912,5 (Inga Gunnarsson, Michael Johansson, Ola Jansson), 2) Tsekki 932p (Hanka Dolezalova, Bohuslav Hulka, Jana Kostova), 3) Venäjä 1163p (Dmitri Dokuthaev, Dmitri Kutherenko, Pavel Shmatov),…, 7) Suomi 1526 (Kari Pinola, Tuomo Markelin, Pekka Seppä)

Täydelliset tulokset