Pinja Mäkinen EM-tempon kuudes

pinjaPinja Mäkinen onnistui suomalaisista parhaiten ja oli EM-tempon kuudes. Haastavat käyrärastit tuottivat hankaluuksia monelle ennakkosuosikille ja voiton ottikin pienoinen yllättäjä, Tsekin Pavel Kurfürst. Hopealle nousi Norjaa edustava moninkertainen mitalisti Martin Jullum ennen Slovenian Jan Furuczia.

Mäkinen oli tyytyväinen suoritukseensa, vaikka ensimmäinen tehtävärypäs tuottikin hankaluuksia.

-En oikein päässyt kartalle ensimmäisessä rastipisteessä. Sitä olisi ehkä pitänyt tehdä kauemminkin, vaikka nytkin olin siinä hidas. Pitäisi kyllä saada hyvä olo ja varmuus, ennen kuin alkaa vastaamaan. Muista tehtävistä jäi kuitenkin ihan hyvä fiilis, Mäkinen pohdiskeli suoritustaan.

Muista suomalaisista Lauri Kontkanen oli 10., Jari Turto 22., Sami Hyvönen 29. ja Anna Jacobson 32.

Tulokset, EM-tempo, Tsekki

1) Pavel Kurfürst CZE 258,5, 2) Martin Jullum NOR 266,5, 3) Jan Furucz SVK 288,5, … 6) Pinja Mäkinen FIN 324,5, 10) Lauri Kontkanen FIN 351,5, 22) Jari Turto FIN 446, 29) Sami Hyvönen FIN 536, 32) Anna Jacobson FIN 574,5

Täydelliset tulokset