Viisi suomalaista EM-tempon finaaliin

Tarkkuussuunnistuksen EM-kisoissa on tänään tempokisan vuoro. Aamupäivän finaalista selvisi illan finaaliin viisi suomalaista.

Tempon MM-kultaa 2013 voittanut Pinja Mäkinen oli omassa erässään karsinta-aamun toinen. Mäkisen mukaan karsinnan tehtävissä tarvittiin tarkkaa ja nopeaa korkeuskäyrien lukua.

– Tehtävät olivat vaativia käyränlukutempon kannalta. Piti ottaa rauhassa ja varmasti, vaikka tuntui hitaalta, Mäkinen puntaroi karsinnan jälkeen.

Muut Suomen illalla kilpailevat finalistit ovat viime vuoden MM-hopeamitalisti Lauri Kontkanen (eränsä 2.), sekä arvokisaensikertalaiset Anna Jacobson ja Sami Hyvönen. Sen sijaan alustavien tulosten mukaan Martti Inkisen, Ari Tertsusen ja Risto Vainion tie katkesi karsintaan. Jari Turto ylsi finaaliin viimeisenä kilpailijana sen jälkeen, kun Liettuan koko joukkue oli hylätty sääntörikkomuksen takia.

Tempokisan finaali alkaa klo 17 Suomen aikaa. Karsinnan tuloksilla ja sijoilla ei ole finaalissa merkitystä, vaan kisaa jatketaan nollatilanteesta. Tarkkuussuunnistuksen tempokisa muodostuu ainoastaan aikarastitehtävistä, ja vääristä ratkaisuista sakotetaan kokonaisajassa.

Karsinnan tulokset

Uutista päivitetty klo 15.24 – Jari Turto myös finaaliin.