Merja Rantanen viides EM-sprintissä

Merja Rantanen oli paras suomalainen EM-sprintin finaalissa. Mitali ei ollut kaukana, sillä Rantanen hävisi pronssin vain kahdella sekunnilla. Kultaa otti kahden vuoden takainen EM-kultanainen Judith Wyder. Hopea meni Ukrainan Nadja Volinskalle, Venäjän Galina Vinogradova ja Tanskan Maja Alm jakoivat pronssin juryn käsiteltyä Tanskan vastalauseen.

– Suoritus oli ihan ok ja pakko se on olla tyytyväinen, vaikka varmasti parannettavaa jäikin. Tiukille sai itsensä vetää eikä tänään irronnut enää loppusuoralla sellaista normaalia kiriä. Kaksi sekuntia on kyllä vähän aikaa, mutta sprintissä paljon, Rantanen pohdiskeli maalissa.

Suomalaisnaiset onnistuivat kokonaisuutena hyvin, sillä Rantasen lisäksi Top10:ssä oli seitsemänneksi juossut Sari Anttonen ja yhdeksänneksi sijoittunut Venla Harju. Suomalaisten kokonaispanosta täydensivät 11. sijoittunut Marika Teini ja 13:sta juossut Kirsi Nurmi.

– Tosi hyvin meni. En tosin karttaa ole vielä katsonut. Vaikeaa oli, mutta näin edellä lähteneen selän ja yritin sitä vielä lopussa ottaa kiinni, vaikka olinkin aivan puhki, Sari Anttonen iloitsi maalissa sijoitustaan.

Miehissä suomalaisista parhaiten sijoittui 12. juossut Olli-Pekka Koistinen. Voiton otti selvin sävelin Sveitsin Matthias Kyburz ennen sekuntipelillä jaettuja himmeämpiä mitaleita. Hopealle aikatarkistuksen jälkeen ylsi Ruotsin Gustav Bergman ja pronssia sai miehelle sekunnin hävinnyt Sveitsin Florian Howald.

– Suunnistus tuntui heti alusta alkaen sujumattomamalta ja ei se juoksukaan kovin hyvältä tuntunut, kun suunnistus ei sujunut. Rata oli kokonaisuutena vaativa, ja korkeuserot tekivät siitä vielä vaativamman. Loppua kohti sain hyvän nousun, sijoituksestaan yllättynyt Olli-Pekka Koistinen pohdiskeli.

Päävalmentaja Taini oli tyytyväinen varsinkin naisten panokseen.

– Naisten kokonaispanos oli todella hyvä, sillä meillä on viisi naistan 13 parhaan joukossa. Miehissä Olli-Pekka Koistinen teki uransa parhaan suunnistuksen. Potentiaalia joukkueessa on ja kun loppuviikosta tehdään vielä vähän parempia suorituksia, niin kyllä se mitali vielä tulee, Taini iloitsi joukkueensa sijoituksista.

Suunnistuksen EM-kisat, Lazne Jesenik Tsekki
Sprintin viralliset tulokset
Miehet: 1) Matthias Kyburz SUI 13.42, 2) Gustav Bergman SWE 13.44, 3) Florian Howald SUI 13.45, 4) Martin Regborn SWE 13.59, 5) Daniel Hubmann SUI 14.08, 6) Hakon Jarvis Westergard NOR 14.16, 12) Olli-Pekka Koistinen FIN 14.45, 19) Mårten Boström FIN 14.58, 22) Jesse Laukkarinen FIN 15.03, 36) Severi Kymäläinen FIN 15.31, Aleksi Niemi FIN hylättiin, Miika Suominen FIN karsiutui finaalista.

Naiset: 1) Judith Wyder SUI 14.23, 2) Nadja Volinska UKR 14.28, 3) Galina Vinogradova RUS ja Maja Alm DEN 14.34, 5) Merja Rantanen FIN 14.36, 6) Elena Roos SUI 14.52, 7) Sari Anttonen FIN 14.56, 9) Venla Harju FIN 14.59, 11) Marika Teini FIN 15.18, 13) Kirsi Nurmi FIN 15.26, 40) Sofia Haajanen FIN 17.03.

Huom! Tuloksia korjattu klo 20.33, 23.23 (jury nosti Almin takaisin pronssille) ja 23.5. klo 8.43 (viralliset tulokset).