Marika Teini komeasti kolmas mc-sprintissä

Suomen Marika Teini otti uransa ylivoimaisesti parhaan arvokisasijoituksen oltuaan Puolassa maailmancupin sprintissä kolmas. Teini jakoi kolmannen sijan yhdessä Ruotsin Tove Alexanderssonin ja Ukrainan Nadja Volinskan kanssa. Kisan voitti Sveitsin Judith Wyder ja toiseksi tuli Tanskan Maja Alm.

Suomen naisten esitys sprintissä oli kerrassaan mainio. Teinin takana Merja Rantanen oli seitsemäs ja Sofia Haajanen kymmenes. Myös Sari Anttonen (13.) ja Venla Harju (14.) olivat lähellä kymppikärkeä.

Miesten kisan voitti Sveitsin Matthias Kyburz, jolle Daniel Hubmann hävisi sekunnin ja Ruotsin Jonas Leandersson viisi sekuntia. Suomen miehistä paras oli nuori Aleksi Niemi, joka sijoittui ensimmäisessä maailmancupin finaalissaan sijalle 20. Eroa kärkeen oli 58 sekuntia. Suomen miesten finaalikuusikko oli sijoilla 20-29.

Teini joutui keskeyttämään lauantain keskimatkan astmakohtauksen takia. Siitepölyt eivät sunnuntain sprintissä enää häirinneet hienossa kevätvireessä olevaa Teiniä. Hän on tehnyt vahvaa paluuta loukkaantumisten jälkeen, entistä kovempana, ja maailmancupin kolmossija maistui makealle.

– Fiilikset on hienot. Ero oli aikamoinen lauantain keskimatkaan ja aamupäivän karsintaankin vielä. Aamulla oli maani myynyt. Siinä mielessä kolmas sija oli iso yllätys, vaikka tiesin, että olen ollut hyvässä kunnossa, Teini iloitsi kolmannesta sijastaan.

Teini päätti ennen finaalia lähteä illan kisaan suunnistukseen keskittyen. Se kannatti teknisesti vaativalla radalla.

– Päätin näyttää, että osaan ainakin suunnistaa ja vauhti oli toissijaista. Ehkä 15 sekuntia tuli takkiin reitinvalinnoissa. Virheitä tuli kaikille, sillä lyhimpiä reitinvalintoja oli vaikea hahmottaa tiiviillä yliopistoalueella. Aitoja oli paljon ja rakennukset olivat monimuotoisia, eikä mitään laatikonkiertoa, kuvasi Teini Wroclawissa käytyä kisaa.

Päävalmentaja Taini oli suomalaispäivään ja maailmancupin avausviikonloppuun tyytyväinen.

– Kansainvälinen kausi on lähtenyt hyvin käyntiin erityisesti naisilla. Kokonaistilanne on hyvä ja potentiaalia on, sillä suorituksiin jäi vielä parannettavaa. En muista, että olisimme saaneet näin hyvää kauden avausta, varsinkaan keskieurooppalaisissa maastoissa, Taini pohti sprintin jälkeen.

Maailmancup jatkuu maanantaina kilpailtavalla sprinttiviestillä.

Marika Teinin hymy oli maailmancupin kolmossijan jälkeen herkässä. Kuva: Erik Borg.

Suunnistuksen maailmancup, Puola Wroclaw

Sprintin tulokset

Naiset: 1) Judith Wyder SUI 13.53, 2) Maja Alm DEN 14.01, 3) Marika Teini FIN, Tove Alexandersson SWE ja Nadja Volinska UKR 14.22, 6) Lina Strand SWE 14.27, 7) Merja Rantanen FIN 14.40, 10) Sofia Haajanen FIN 14.52, 13) Sari Anttonen FIN 15.01, 14) Venla Harju FIN 15.03, 23) Kirsi Nurmi FIN 15.18, 25) Anna Närhi FIN 15.29.

Miehet: 1) Matthias Kyburz SUI 14.33, 2) Daniel Hubmann SUI 14.34, 3) Jonas Leandersson SWE 14.38, 4) Öystein Kvaal Österbö NOR 14.48, 5) Tim Robertson NZL 14.54, 6) Andreas Rüedlinger SUI 14.55, 20) Aleksi Niemi FIN 15.31, 22) Jesse Laukkarinen FIN 15.40, 23) Severi Kymäläinen FIN ja Fredric Portin FIN 15.42, 29) Miika Kirmula ja Olli-Pekka Koistinen FIN 15.53.