Leimauksella ja Särkänniemi-suunnnistuksessa osanottoennätyksiä

Suunnistuksen 8 – 18 -vuotiaiden Leimaus-leirille Ikaalisiin on ilmoittautunut yli 1 800 nuorta ohjaajineen, mikä on uusi osanottoennätys. Tätä aiemmin osallistujamäärältään suurin leiri järjestettiin vuonna 2012 Vuokatin urheiluopistolla.

Ikaalisten leirin järjestelyistä vastaa Ikaalisten Nouseva Voima. Leirikeskuksena toimii Rantasipi Ikaalisten kylpylä. Kylpylän lähimaastojen lisäksi suunnistusharjoituksia on mm. Luhalahdessa ja Jämillä. Leiri alkaa maanantaina 6.6. ja päättyy torstaina 9.6.

Ikaalisten Nouseva Voima on vastannut leirijärjestelyistä jo kerran aiemmin, vuonna 2008. Tuolloin leirille osallistui 1238 leiriläistä, joka oli myös silloin uusi osanottoennäty.

Leimaus-leiri on Suomen Suunnistusliiton lajitapahtuma 8-18-vuotiaille. Leiriä on järjestetty vuodesta 1995 lähtien kahden vuoden välein, vuodesta 2010 lähtien joka vuosi.

Leimaus 2016

Leimaus-leirit

Myös muissa nuorten kevään tapahtumissa on rikottu osallistujamääriä. Mm. Särkänniemi-suunnistuksessa 5 – 16-vuotiaita osallistujia oli 1431,  mikä on lähes 150 enemmän kuin edellinen suurin osallistujamäärä vuodelta 2014. Koovee on järjestänyt tätä lasten ja nuorten huippusprinttitapahtumaa vuodesta 2000 lähtien Särkänniemen huvipuistossa Tampereella.

Särkänniemi-suunnistus