Suunnistussäätiö sai merkittävän lahjoituksen Kaukametsäläisiltä

Jukolan viestin taustayhteisö Kaukametsäläiset on tehnyt merkittävän lahjoituksen Suunnistussäätiölle. Kaukametsäläiset lahjoitti Jukolan osanottomaksuista kertyneestä tuotostaan 40 000 euroa suomalaisen suunnistuksen tukemiseen Suunnistussäätiön kautta.

– Halusimme palauttaa lajille osallistujamaksuista kertynyttä varallisuutta. Kaukametsäläisille jäi vielä pääomaa, jota voi käyttää, jos Jukolan taustalla tarvitaan äkillisesti jotain isompaa tukea ja turvaa järjestäjille. Kaukametsäläiset kokee tärkeäksi tehtäväkseen tukea suomalaista suunnistusta, korostaa Kaukametsäläisten puheenjohtaja Juhani Sihvonen.

Suunnistussäätiö on syksyn aikana saanut myös ensimmäisen merkittävän testamenttilahjoituksen. Suunnistussäätiössä on useita rahastoja, joista se jakaa vuosittain stipendejä sekä yksittäisille suunnistajille että seuroille. Tämän vuoden stipendisumma kohosi 70 000 euroon, josta merkittävin yksittäinen tukisumma oli Suunnistussäätiön jakama 15 000 euroa nuorten maajoukkueen eli Trimtex-ryhmän valmentautumiseen.

Lisätietoa Suunnistussäätiöstä ja uusista mahdollisuuksista tukea sen kautta suomalaista suunnistusta: suunnistussaatio.fi.