Hopeavauhti jatkui sprinttiviestissä

Ylläksen hiihtosuunnistuksen maailmancupavauksessa toisena kilpailuna suunnistettiin sprinttiviesti. Nopeatempoisen kilpailun vei eilisen sprintin voittanut Ulrik Nordberg parinaan Tove Alexandersson. Suomen ykkösjoukkue, Ville-Petteri Saarela ja Salla Koskela kirivät hopealle reilun minuutin voittajien perässä, ja pronssia ottivat Venäjän Vladimir Barchukov ja eilisen sprintin hopeamitalisti Maria Ketskina. Näillä kolmella maalla oli hallussaan koko kymmenen kärki. Suomen kansallisista ryhmistä ensimmäinen, Jyri Uusitalo ja Mira Kaskinen olivat kuudensia, kolmosjoukkueen Tuomas Kotro ja Marjut Turunen seitsemänsiä ja kakkosjoukkueen Janne Häkkinen ja Sonja Mörsky yhdeksännellä sijalla.

Nopea viestirata tarjosi monenlaisia reitinvalintamahdollisuuksia ja loi paljon hajontaa niin, että sekä Koskela että Saarela saivat paikoitellen hiihtää ilman muita kilpakumppaneita näköetäisyydellä. Suomen hopeatiimin Koskelalle eilisen sprintin seitsemäs sija toimi hyvänä pohjana tämänpäiväiselle. Koskelan mukaan hyvä sprinttisijoitus vähensi paineita, joten viestissä sai hiihtää jo paljon rennommin.

– Hiihto lähti vähän tahmeasti tuonne ylämäkeen, mutta viimeisellä kierroksella alkoi onneksi kunnolla sujumaan ja oli oikeasti hyvää hiihtoa. Maksimitreeniä tässä ei ole hirveästi vielä alla, joten siinä mielessä tulos kyllä yllätti, Koskela hymyilee.

Tyytyväisyys paistoi myös Ville-Petteri Saarelan kasvoilta eilisen yhdeksännen sijan tuoman pettymyksen jälkeen.

– Eiliseen verrattuna tänään oli paljon parempi tatsi sekä suunnistuksessa että hiihdossa. Toisella lenkillä tuli yksi reitinvalintavirhe, mutta muuten oikein hyvä, Saarela totesi maalissa.

Huomenna sunnuntaina ensimmäinen osakilpailu jatkuu keskimatkan kisalla.

Tulokset:
1) SWE 1 42.08 (Ulrik Nordberg, Tove Alexandersson) 2) FIN 1 43.13 (Ville-Petteri Saarela, Salla Koskela) 3) RUS 2 43.45 (Vladimir Barchukov, Maria Ketskina) 4) RUS 1 43.54 (Eduard Hrennikov, Tatjana Oborina) 5) SWE 3 43.55 (Erik Blomgren, Magdalena Olsson) 6) FIN* 1 43.56 (Jyri Uusitalo, Mira Kaskinen) 7) FIN 3 44.41 (Tuomas Kotro, Marjut Turunen) 8) SWE 2 45.01 (Erik Rost, Frida Sandberg) 9) FIN 2 45.35 (Janne Häkkinen, Sonja Mörsky) 10) RUS 3 45.37 (Kirill Veselov, Juliia Tarasenko) 11) FIN* 2 45.57 (Tero Linnainmaa, Mirka Suutari) 12) BUL 1 46.46 (Stanimir Belomazhev, Antonija Grigorova) 13) FIN* 3 46.48 (Hannu-Pekka Pukema, Sanna Pusa) 14) FIN* 4 46.53 (Tommi Reponen, Liisa Nenonen), 15) NOR 1 47.53 (Jörgen Madslien, Evine Westli Andersen) 16) SUI 1 50.28 (Andrin Kappenberger, Carmen Strub) 17) EST 2 54.09 (Tarvo Klaasimae, Doris Kudre) 18) EST 1 54.32 (Joonas Oja, Evely Kaasiku) 19) FIN* 5 1.00.41 (Misa Tuomala, Suvi Oikarinen) 20) KZA 1 1.07.50 (Fedor Sukhonossov, Olga Novikova)

* Suomen kansallinen ryhmä