Hiihtosuunnistuksen maailmancup vauhtiin Ylläksellä

Hiihtosuunnistuksen kansainvälinen kilpailukausi alkaa perjantaina Ylläksellä käynnistyvällä maailmncupilla. Vajaan viikon aikana Ylläksen ensilumilla kilpaillaan neljä osakilpailua: sprintti (pe), sprinttiviesti (la), keskimatka (su) ja yhteislähtönä kilpailtava pitkä matka (ti).

Edellisen kerran hiihtosuunnistuksen maailmancupissa kilpailtiin kaksi vuotta sitten ja tuolloinkin kausi avattiin Ylläksellä. Kahden vuoden takaista maailmancupin kokonaiskilpailuvoittoa puolustavat Venäjän Tatjana Rvatseva (ent. Kozlova) ja Andrei Lamov.

Ylläksen jälkeen maailmancup jatkuu tammikuussa Saksassa ja helmi-maaliskussa Itävallassa, jossa kilpaillaan myös arvokisamitaleista EM-kisojen merkeissä. Kaikkiaan maailmancupissa on yhdeksän henkilökohtaista osakilpailua ja viisi viesti- tai sprinttiviestiosakilpailua. Henkilökohtaisen kokonaiskilpailun lisäksi maat kilpailevat parhaan maan tittelistä, johon lasketaan viesteistä parhaan joukkueen pisteet, sprinttiviesteistä kahden parhaan joukkueen pisteet sekä henkilökohtaisista osakilpailuista kolmen parhaan urheilijan pisteet.

Isäntämaana Suomi saa asettaa Ylläksellä maailmancupin startteihin varsinaisen joukkueen lisäksi lisäksi kilpailijoita myös ns. kansalliseen ryhmään, jonka kilpailijat starttaavat ennen varsinaisia cup-kilpailioita ja jotka eivät saa maailmancupin pisteitä hyvistä sijoituksistaan huolimatta.

Ylläksen osakilpailua voi seurata nettilähetyksenä IOF:n LiveCenterin kautta. Lisätietoa kilpailuista löytyy myös järjestäjien sivuilta.