Suomi onnistui hienosti sprinttiviestissä

fin1_sui

Suomi oli hienosti toinen suunnistuksen maailmancupin sprinttiviestissä Sveitsin Arosassa. Suomen kaikkien aikojen parhaan kv. sprinttiviestisijan toi nelikko Sofia Haajanen, Topi Raitanen, Mårten Boström ja Merja Rantanen. Koko nelikko teki ehjän ja varman suorituksen, mutta ensimmäistä kertaa aikuisten maailmancupissa esiintynyt Topi Raitanen ansaitsee erityiskehut. Nuori suomalainen jätti toisella osuudella taakseen mm. Sveitsin Daniel Hubmannin, joka lauantaina otti jälleen maailmancupin kokonaiskilpailun nimiinsä.

Päävalmentaja Juha Taini oli luonnollisesti tyytyväinen, kun joukkue nousi ensimmäisen kerran sprinttiviestin kärkikolmikkoon.

– Koko joukkue teki mahtavan suorituksen ja veti erittäin hyvällä tasolla koko kisan. Haajasen aloitusosuus ja Raitasen uskomaton toinen osuus ja koko viestin viidenneksi nopein osuusaika olivat kisan kulminaatiopisteitä. Loppuun Boström ja Rantanen tekivät teknisesti ehjät suoritukset ja Rantanen vielä puristi lopussa tahdolla ohi Ruotsin Annika Billstamista, joka oli MM-keskimatkalla Rantasen edellä, iloitsi Taini suojattiensa menestyksestä.

Sprinttiviestin voitti Sveitsi, joka jätti Suomea 1.15. Ruotsi oli kolmas viisi sekuntia Suomen takana. Sofia Haajanen aloitti Suomen viestin ja tuli kolmantena vaihtoon varman osuuden jälkeen. Toisella osuudella vasta 19-vuotias tuusulalainen Raitanen lähti kylmäpäisesti matkaan ja nosti Suomen osuudellaan toiseksi. Siitä sijasta eivät Boström ja Rantanen hellittäneet, vaikka Rantanen joutuikin ankkuriosuudella vielä tiukkaan vääntöön Ruotsin Annika Billstamin kanssa.

– Joukkueen roolitukset onnistuivat hyvin. Myös kakkosjoukkueemme onnistui hyvin, joten kokonaisuuteen täytyy olla erittäin tyytyväinen. Tämä oli iso juttu koko joukkueelle ja antaa positiivisen fiiliksen lähteä rakentamaan seuraavaa kautta, Taini myhäili.

Olosuhteet ennen sprinttiviestiä olivat Sveitsin Arosassa varsin talviset. Kisaa kohti yöllä ja aamulla satanut lumi suli, mutta kosteat kadut olivat edelleen liukkaita.

Suunnistuksen maailmancup, Sveitsi Arosa

Sprinttiviesti:

1) Sveitsi 1.04.05 (Rahel Friederich, Matthias Kyburz, Martin Hubmann, Sara Lüscher), 2) Suomi 1.05.20 (Sofia Haajanen, Topi Raitanen, Mårten Boström, Merja Rantanen), 3) Ruotsi 1.05.25 (Emma Johansson, Jonas Leandersson, Jerker Lysell, Annika Billstam), 4) Tsekki 1.05.33, 5) Tanska 1.05.56, 6) Norja 1.06.08. Suomen muut joukkueet FIN2 1.06.17 (Henna-Riikka Haikonen, Fredric Portin, Miika Kirmula ja Minna Kauppi) 9:nneksi nopein aika ja FIN3 1.12.41 (Saila Kinni, Toni Saari, Olli Ojanaho ja Lotta Karhola) 22:nneksi nopein.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail