Boström ja Patana Huippuliigan ykköset

hl_more_2
Mårten Boström voitti Huippuliigan kolmannen osakilpailun Loviisassa.

Mårten Boström ja Jenny Patana hallitsivat Loviisan kaupunkikortteleissa lauantaina käytyä Huippuliigan sprinttiä. Boström otti miesten kisan voiton 14 sekunnin erolla ennen Ranskan Frederic Tranchandia ja 22 sekunnin erolla ennen Severi Kymäläistä.

– Olen suorittamiseen tyytyväinen, sillä radalla tein vain pari pientä virhettä. Fyysisesti tuntui, että alla on paljon harjoitusta ja kevensinkin muutamaksi päiväksi Skotlannin MM-leirin jälkeen, kertoi Boström Loviisan MM-näyttökisan jälkeen.

Severi Kymäläinen oli vajaa kilometri ennen maalia vielä toisena, mutta Tranchand kiilasi ohi ja Boström kasvatti lopussa eroa.

– Kisa sujui taidollisesti hyvin, mutta fyysisesti olisi ollut parannettavaa, myönsi Kymäläinen.

Tamperelainen ja jatkoi MM-leirin jälkeen harjoitteluaan kohti MM-Skotlantia ilman kevennyspäiviä.

– Minulla on tarkka suunnitelma Skotlantiin asti ja toistaiseksi siinä on pysytty hyvin, sprintin lisäksi myös maastomatkoille mielivä Kymäläinen kertoi.

Naisten kisan kärki oli tiiviis, sillä Patanan teki voittoeroa Minna Kauppiin kolme sekuntia ja Sofia Haajaseen kahdeksan sekuntia. Patana on edennyt askel kerrallaan kohti kotimaan huippua ja MM-näyttökisan voitto oli mieluinen.

– Aina löytyy silti parannettavaa. Kartanvaihto tuotti vaikeuksia, kun kovassa vauhdissa ei K-piste meinannut löytyä millään. Välillä joutui tekemään töitä, että suunnistus pysyi edessä, Patana kertasi kisansa kulkua.

Kauppi oli kevään vaikeuksien jälkeen tyytyväinen kakkossijaansa. Takana oli tiivis leirijakso.

– Maajoukkueen Skotlannin leirin jälkeen vedin lapsille suunnistusleiriä, sekin oli yllättävän rankkaa, kertoi Kauppi,

Kauppi on parin viime vuoden aikana juossut sprinttejä harvakseltaan. Se näkyi Huippuliigan kisan alussa.

– Alussa tuli noin 20 sekunnin virhe ja se on sprintissä paljon, Kauppi korosti.

Suunnistuksen Huippuliiga ja MM-näyttökisat jatkuvat vajaan kahden viikon kuluttua Suomussalmella Kainuun rastiviikon yhteydessä käytävillä osakilpailuilla.

Kisajärjestäjän tulossivu

Jenny Patana oli Huippuliiga-sprintin ykkönen Loviisassa.
Jenny Patana oli Huippuliiga-sprintin ykkönen Loviisassa.