Venla Niemi ja Severi Kymäläinen Huippuliigan voittoon

venla_n
Venla Niemi oli Huippuliigan sprintin nopein Tampereen Särkäniemessä. Kuva: Laura Eskelinen.

Tampereen Pyrinnön Venla Niemi otti lauantaina suunnistuksen naisten Huippuliigan voiton Tampereen Särkänniemessä. Niemi oli voiton jälkeen huojentunut, sillä kunto on kehittymässä oikeaan suuntaan.

– Suoritukseen en ole vielä tyytyväinen, mutta helpottunut olen. Hyvään suuntaan olen menossa ja pääasia, että nyt tämä on kivaa, Niemi kuvasi voittofiiliksensä kisan jälkeen.

Särkäniemen sprinttiradalla oli muutaman pitkän välin höysteenä runsaasti lyhyitä rastivälejä.

– Se sopii minulle, että rasteja on paljon. Kisa oli muuten niin lyhyt, että koko ajan oli kiire kiihdyttää, Niemi kertasi.

Niemen voitto heltisi seitsemän sekunnin erolla ennen Hiidenkiertäjien Jenny Patanaa, joka oli tiukan sekuntikisan nopein. Patana on viimeisen vuoden aikana hivuttautunut pykälä kerrallaan kohti naisten kärkisijoja. 25-vuotiaan Patanan panostus erityisesti sprinttiin alkaa tuottaa tulosta.

– Suunnistus jäi vielä vähän jalkoihin. Kotona 1,5-vuotias Minttu-tyttö vie ajatukset muuhunkin kuin suunnistukseen ja tuo tasapainoa elämään, paljasti Patana sprinttivireensä taustoja.

Yksittäiset sekunnit erottivat sijoille 2-5 suunnistaneet Patanan, Kooveeta edustavan pitkän matkan maailmanmestari Svetlana Mironovan, hiihtosuunnistuksen MM-mitalistin Mira Kaskisen ja viidenneksi sijoittuneen Anna Närhen. Ensimmäisen osakilpailun voittanut Saila Kinni jäi tänään kahdeksanneksi.

Miesten kisan voitto Kymäläiselle
Severi Kymäläinen hallitsi Särkäniemen huvipuiston sprinttiradan kiemurat. Kuva: Laura Eskelinen.
Severi Kymäläinen hallitsi Särkäniemen huvipuiston sprinttiradan kiemurat. Kuva: Laura Eskelinen.

Miesten kisassa voiton vei täpärästi Tampereen Pyrinnön Severi Kymäläinen. Nopean suorituksen takana on ongelmitta sujunut harjoituskausi.

– Tosi hyvä suoritus kyllä. Harjoittelu on myös sujunut hyvin koko kevään, Kymäläinen kertasi suoritukseensa tyytyväisenä.

Menestyksen taustalla on lisäksi Kymäläisen vahvuus sprinttisuunnistajana.

– Tykkään toki juosta metsässäkin, mutta tänä keväänä päämatka on ollut sprintti, Kymäläinen avasi harjoittelupainotustaan.

Vain kahden sekunnin päähän Kymäläisestä suunnisti Hiidenkiertäjien Olli-Pekka Koistinen. Neljä vuotta sitten Koistinen oli Särkänniemen sprintin voittaja peräti 25 sekunnin erolla seuraaviin, mutta tällä kaudella kunto ei ole ollut aivan edellisvuosien tasolla.

– Talvella harjoittelua hidastivat loukkaantumiset ja sairastelu. Kunto ei ole vieläkään aivan entisellään, vaikka onkin jo parempi, Koistinen totesi.

Ero Kymäläisen ja kolmanneksi sijoittuneen Angelniemen Ankkuria edustavan Tuomo Mäkelän välillä ehti kasvaa kolmeentoista sekuntiin. Neljäs ja viides sija olivat sekuntipeliä: mitalisijojen taakse jäivät Mårten Boström ja kisan nuori yllättäjä, Rajamäen Rykmentin Miika Suominen. Edellisen Huippuliiga-osakilpailun voittaja Fredric Portin sijoittui seitsemänneksi.

Kaikki tulokset