Tonna jatkaa hiihtosuunnistajien luotsina

Suomen Suunnistusliitto ja Eivind Tonna ovat päässeet jatkosopimukseen hiihtosuunnistusmaajoukkueen valmennuspestistä. Tonna siis jatkaa hiihtosuunnistajien valmentajana kohti Imatralla 2017 järjestettäviä EM-kotikisoja.

Keväästä 2011 lähtien hiihtosuunnistusmaajoukkuetta luotsannut Tonna on asettanut seuraavan valmennusjaksonsa tavoitteeksi nostaa urheilijoita uudelle tasolle.

– Meillä on jo maailman paras naisten maajoukkue, mutta he ovat vielä nuoria ja parannettavaa riittää. Miehissä on alkamassa sukupolvenvaihdos ja on mielenkiintoista luotsata lahjakkaita nuoria miehiämme kohti maailman huippua. Se antaa minulle paljon motivaatiota ja työtä, Tonna ennakoi.

Päävalmentaja Tonna haluaa avata ovia yhteistyössä uusiin suuntiin.

– Olemme sopineet yhteistyöstä ampumahiihdon kanssa ja meillä on heiltä varmasti opittavaa. Lisäksi etsimme kumppaneiksi suomalaisia yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita maailmanluokan suorituksista, Tonna suunnittelee.

Myös hiihtosuunnistuksen nuorten maajoukkuevalmentaja vaihtuu Antti Aution jättäessä tehtävänsä. Nuorten maajoukkueen valmentajakuviot selviävät lähiviikkoina.

Hiihtosuunnistuksen aikuisten maajoukkueryhmät

Hiihtosuunnistuksen nuorten talenttiryhmä

Tytöt: Veera Klemettinen Suunta Jyväskylä, Liisa Nenonen SK Vuoksi, Juliaana Näsi SK Pohjantähti, Henna Pylvänäinen Kouvolan Suunnistajat, Noora Räisänen Saloisten Reipas, Roosa Similä SK Vuoksi, Tuuli Suutari Kouvolan Suunnistajat
Pojat: Pyry Hyppölä Sotkamon Jymy, Sampo Hyppölä Sotkamon Jymy, Tommi Härkönen Kajaanin Suunnistajat, Niilo Ojanaho Ounasvaaran Hiihtoseura, Antti Saikko Lappeen Riento, Samuli Schroderus SK Pohjantähti, Eevert Toivonen Pirkkalan Hiihtäjät

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail