Antti O. Arponen on kuollut

Suunnistaja-lehden entinen päätoimittaja Antti O. Arponen on kuollut. Hän menehtyi 64-vuotiaana vaikeaan sairauteen. Arponen toimi Suunnistaja-lehden päätoimittajana vuosina 1978-80. Hän otti päätoimittajuuden vastaan sitä 23 vuotta hoitaneelta Matti Salmenkylältä. Arponen siirtyi Suunnistaja-lehden päätoimittajan tehtävästä Suomen Urheilulehden päätoimittajaksi.

Antti O. Arponen tunnettiin yhtenä Suomen aktiivisimmista tietokirjailijoista. Suomen Urheilumuseon johtajana vuosina 1977-79 toimineen Arposen intohimo oli urheilutietous ja urheiluhistoria. Hän kirjoitti urallaan peräti 67 urheiluaiheista tietokirjaa. Suunnistajille hänen viimeisimmäksi tekstikseen jäi Suunnistaja-lehdessä 7/2014 julkaistu ”Sodissa kaatui monia suunnistuksen Suomen mestareita” -artikkeli.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail