Varusmiespalvelus Puolustusvoimien Urheilukoulussa

Urheilukoulun tehtävänä on antaa varusmiespalvelustaan suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille (ml. naiset) mahdollisuudet toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävästi aikaa nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa.

Urheilukoulun talvilajien palvelukseen astumisen aloitusajankohta muuttuu

Talvilajien urheilijat aloittavat varusmiespalveluksen III/15 saapumiserässä Kaartin jääkärirykmentissä 13.4.2015 pl. lumilajit (hiihto, ampumahiihto, hiihtosuunnistus, yhdistetty, lumilautailu ja mäkihyppy), joiden palveluspaikka tulee olemaan Kainuun prikaati Kajaanissa.

Valmennus

Urheilukoulussa on valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2–8 tuntia, yhteensä noin 12–30 tuntia/vko. Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennus tapahtuu koulutettujen sotilasvalmentajien koordinoimana. Useissa lajeissa käyvät harjoituksia johtamassa lajiliittojen valmentajat ja kouluttajat. Urheilukouluun valitut suorittavat valmentajakurssin palveluksensa aikana. Urheilukoulun oma fysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksen aikana. Lisäksi hän on urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä palveluksen aikana.

Muita tietoja

Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa pääsääntöisesti 347 vrk. Heidät koulutetaan vähintään aliupseereiksi. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. Myös reserviupseerikurssi pidetään Urheilukoulussa (Santahamina) ja urheilijat voivat kurssin aikana harjoitella säännöllisesti. Huippu-urheilijoilla on mahdollisuus myös 165 vrk palvelusaikaan (enintään 30 kriteerit täyttävää urheilijaa), jolloin heidät koulutetaan miehistötehtäviin. Miehistökoulutukseen voidaan valita asevelvollisia, jotka ovat opetus- ja kulttuuriministeriön urheilija-apurahalla, kilpailleet aikuisten Olympia- tai MM-kilpailuissa tai ovat muuten poikkeuksellisen menestynei-tä urheilulajissaan.

Hakeutuminen

Urheilukoulun hakijoiden tulee edustaa ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua. Urheilulajin tulee olla Olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa tai lajin tulee olla laajasti harrastettu Suomessa/ulkomailla. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulosten perusteella. Urheilukouluun voi hakea myös hierojan ammattitutkinnon suorittaneet varusmiesikäiset henkilöt.

Huhtikuun saapumiserään hakevien talvilajien urheilijoiden, joiden kansallinen kilpailutoiminta ajoittuu syksystä kevääseen (mm. hiihtosuunnistus) on jätettävä hakemuksensa 1.1.2015 mennessä. Valintakokeet järjestetään Kaartin jääkärirykmentissä, Helsingissä 2.- 5.2.2015.

Erillisiä hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa aluetoimistoista ja Urheilukoululta (www.mil.fi > varusmiehet > erikoisjoukot > urheilukoulu tai www.urheilukouluntuki.fi).

Tiedustelut

Valmennuspäällikkö
p. 0299 446 302

Osoite
Kaartin jääkärirykmentti / Urheilukoulu, PL 6, 00861 Helsinki

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail