Sveitsi voitti sprinttiviestin Liestalissa

Sprinttiviesti aloitti suunnistuksen maailmancup-viikonlopun Sveitsin Liestalissa. Kilpailun nopein oli Sveitsin nelikko Rahel Friedrich, Martin Hubmann, Matthias Kyburz ja Julia Gross. Sveitsi jätti toiseksi tullutta Ruotsia 34 sekuntia. Kisan kolmas oli Sveitsin kakkosjoukkue noin minuutin hitaampana kuin maan ykkösjoukkue.

Suomen ykkösjoukkueen sijoitus oli kymmenes ja kakkosjoukkueen 15. Sari Anttonen, Fredric Portin, Severi Kymäläinen ja Saara Norrgrann jäivät 4.25 voittajajoukkueelle. Suomen viesti alkoi hyvin, sillä Sari Anttonen tuli vaihtoon pääryhmässä, vaikka eroa kärkeen olikin paljon. Toinen osuus oli Suomen sijoituksen kannalta ratkaiseva, sillä Fredric Portinin reitinvalinnalta pääsyn sillalle esti kielletty kasvillisuus ja Portin joutui kiertämään ison ylimääräisen lenkin. Kolmannella osuudella Severi Kymäläinen jäi noin minuutin osuuden nopeimmalle. Ankkuriosuuden Saara Norrgrann teki suomalaisista parhaan osuuden. Hän oli ankkureista seitsemänneksi nopein.

– Se oli maailmancupin ensikertalaiselta hyvä suoritus ja hän pystyi hyödyntämään fyysistä potentiaaliaan, kehui päävalmentaja Juha Taini.

Sprinttiviestin epävirallisen maailmancupin kokonaiskilpailun voitti Tanska, vaikka maan ykkösjoukkue hylättiin viimeisessä kisassa.

Maailmancup jatkuu lauantaina kilpailtavalla keskimatkan kilpailulla. Sunnuntaina on edessä cupin finaaliosakilpailu, johon pääsee kokonaiskilpailun 40 parasta.

Sprinttiviesti, Liestal Sveitsi

1) SUI 1 1.01.33 (Rahel Friederich, Martin Hubmann, Matthias Kyburz, Julia Gross), 2) SWE 1 1.02.08 (Alva Olsson, Gustav Bergman, Jonas Leandersson, Lena Eliasson), 3) SUI 2 1.02.30 (Elena Roos, Fabian Hertner, Florian Howald, Sarina Jenzer), 4) DEN 2 1.02.55, 5) FRA 1 1.02.56, 6) SWE 2 1.04.39, 10) FIN 1 1.05.58 (Sari Anttonen, Fredric Portin, Severi Kymäläinen, Saara Norrgrann), 15) FIN 2 1.16.08 (Sanni Kivelä, Mårten Boström, Mikko Sirén, Saila Kinni).