Maailmancup päätökseen viikonloppuna

Suunnistuksen maailmancup päättyy viikonlopun finaalikierrokseen Sveitsissä. Liestalissa kilpaillaan kahden henkilökohtaisen osakilpailun (keskimatka ja sprintti) lisäksi perjantaina sprinttiviesti, johon Suomi lähtee kahdella kvartetilla.

Maailmancupin finaaliviikonloppuun osallistuu Suomesta yhdeksän urheilijan joukkue. Mukana on kaksi ensikertalaista Sanni Kivelä ja Saara Norrgrann. Aiemmin nimetyistä urheilijoista Sveitsin reissusta jäivät pois Pasi Ikonen ja Venla Niemi. Mukanaolevista suomalaisista parhaat asemat cupin kokonaiskilpailussa on Saila Kinnillä (16.) ja Mikko Sirénillä (34.). Kokonaiskilpailun kärjessä ovat Sveitsin Daniel Hubmann ja Ruotsin Tove Alexandersson.

Maailmancupin päätöskisoilla on oma merkityksensä maajoukkueen päävalmentaja Juha Tainin pelikirjassa.

– Jokainen lähtee kisoihin hakemaan parhaita maailmancupin sijoituksia tältä vuodelta. MM-kisoista Italiasta jäi pikkasen hampaankoloon, ja nyt on seuraava tilaisuus hakea hyviä sijoituksia ja suorituksia kansainvälisiltä areenoilta, Taini korostaa.

Perjantain sprinttiviestiin Suomi lähtee kahdella nelikolla. Ykkösjoukkueessa sprinttaavat Sari Anttonen, Fredric Portin, Severi Kymäläinen ja Saara Norrgrann ja kakkosjoukkueessa Sanni Kivelä, Mårten Boström, Mikko Sirén ja Saila Kinni.

Maailmancupin kokonaistilanne
Päätösviikonlopun kisasivut