Leimaus-leirit Kuortaneelle ja Kisakallioon

LEIMAUSajatonSuunnistuksen nuorten suurleiri, Leimaus-leiri on myönnetty vuodeksi 2017 Kuortaneelle ja vuodeksi 2018 Kisakallioon Lohjalle. Molempien leirien keskuspaikkana on urheiluopisto ympäristöineen. Kuortaneen leirillä yhteistyökumppanina on suunnistusseura Kuortaneen Kunto ja Kisakalliossa Hiidenkiertäjät sekä Espoon Suunta.

– Sekä Kuortane että Kisakallio tarjoavat hyvät olosuhteet Leimaus-leirin järjestämiseen. Leimaus on niin iso tapahtuma, että se vaatii hyvän kapasiteetin sekä majoituksen että suunnistusmaastojen suhteen, korostaa Suunnistusliiton nuorisopäällikkö Anneli Miettinen.

Leimaus-leiri on 8-18-vuotiaille lapsille ja nuorille tarkoitettu leiri, joka on järjestetty vuodesta 1995 lähtien eri puolilla Suomea. Leirivahvuuteen kuuluu yli 1500 leiriläistä ohjaajineen ja suunnistusharjoitusten lisäksi leiriläisille on tarjolla monipuolista tekemistä neljän päivän ajaksi.

– Leimaus-leirin järjestäminen on iso rutistus kaikille järjestäjätahoille. Leiriläisille on tarjolla lähes sata erilaista harjoitusratavaihtoehtoa, sillä niitä on oltava eri-ikäisille ja -tasoisille suunnistajille useita joka päiväksi. Käytännössä ratavaihtoehtoja on enemmän kuin Jukolan viestissä, kuvaa Miettinen leirin järjestelyurakkaa.

Viime kesänä Leimaus-leiri järjestettiin Rovaniemen Ounasvaaralla ja sinne osallistui 1400 leiriläistä. Ensi kesäkuussa Leimaus-leirille kokoonnutaan Savonlinnan Tanhuvaaraan ja 2016 Ikaalisiin.