Kaskinen ja Linnainmaa A-maajoukkueeseen

Mira Kaskinen ja Tero Linnainmaa nousivat viime talven hyvien esitystensä ansiosta uusina urheilijoina hiihtosuunnistuksen A-maajoukkueeseen kaudelle 2014-15. A-maajoukkueeseen on nimetty neljä naista ja viisi miestä. Maajoukkueen yhteinen valmistautuminen ensi talven MM-kisoihin alkaa jo tulevana viikonloppuna Espoon Otaniemestä.

– Luvassa on peruskestävyystreeniä ja paljon kartanlukutekniikkaan keskittyviä karttaharjoituksia, lupaa päävalmentaja Tonna.

Maajoukkueen taustalla on kooltaan laajempi leiriryhmä, jonka urheilijoiden päävalmentaja uskoo murtautuvan myös edustustehtäviin.

– A-maajoukkueen urheilijoiden odotamme taistelevan kärkisijoista ensi talven kansainvälisissä kisoissa. Leiriryhmän urheilijoilla on kovat tavoitteet hieman pidemmällä perspektiivillä, mutta odotan sieltäkin muutaman urheilijan nousevan talven MM- ja EM-joukkueisiin, Tonna arvioi.

Kauden päätavoite on MM-kisoissa Norjassa ja EM-kisoissa Sveitsissä.

Hiihtosuunnistuksen valmennusryhmät 2014-15

A-maajoukkue
Naiset: Mira Kaskinen Ulvilan Ura, Sonja Mörsky Haapamäen Urheilijat, Mervi Pesu  Rajamäen Rykmentti, Milka Reponen Haapamäen Urheilijat.
Miehet: Janne Häkkinen Suunta Jyväskylä, Tero Linnainmaa Kyrös-Rasti, Hannu-Pekka Pukema Navi, Ville-Petteri Saarela Keminmaan Urheilijat, Staffan Tunis IF Femman.

Leiriryhmä
Naiset: Marika Hara Koovee, Salla Koskela Lounais-Hämeen Rasti, Sanna Pusa Haapamäen Urheilijat, Mirka Suutari Kouvolan Suunnistajat, Tiia Tallila Valkeakosken Haka, Anni Toiviainen SK Vuoksi, Marjut Turunen SK Vuoksi, Sari Vääränen Kouvolan Suunnistajat.
Miehet: Santeri Aikio Kuusamon Erä-Veikot, Tuomas Kotro SK Vuoksi, Lauri Nenonen SK Vuoksi, Tommi Reponen Suunta Jyväskylä, Peter Sundelin IF Femman, Misa Tuomala Suunta Jyväskylä, Jyri Uusitalo Pellon Ponsi.

Nuorten talenttiryhmä (17–20-v.)

Tytöt: Laura Kotila Ounasvaaran Hiihtoseura, Liisa Nenonen SK Vuoksi, Juliaana Näsi SK Pohjantähti, Suvi Oikarinen Ounasvaaran Hiihtoseura, Noora Räisänen Saloisten Reipas, Liisa Sassi-Päkkilä SK Pohjantähti, Tuuli Suutari Kouvolan Suunnistajat.
Pojat (7): Joonas Ahola Navi, Tommi Härkönen Kajaanin Suunnistajat, Aleksi Karppinen SK Pohjantähti, Samuli Schroderus SK Pohjantähti, Henri Similä SK Vuoksi, Elmeri Toivanen Kouvolan Suunnistajat, Eevert Toivonen Pirkkalan Hiihtäjät.