Ikonen ja Dambe keskimatkan SM-mestareiksi

Vaajakosken Terän Pasi Ikonen näytti, että hän on tehnyt paluun Suomen suunnistushuipulle. Ikonen otti näyttävästi Suomen mestaruuden yli minuutin erolla Angelniemen Ankkurin Mikko Sireniin. Pronssia otti Pellon Ponnen Olli-Markus Taivainen.

Helpolla ei kulta tullut ja maalissa Ikonen totesikin tänään olleen huonon päivän. Vaikka kulku huonolta tuntui, suunnistus sujui hyvin ja tuloksena oli vihdoin viides keskimatkan SM-kulta.

– Juoksu oli järkyttävän raskasta ja helle oli fyysisesti todella paha rasti. Suunnistus kuitenkin sujui niin hyvin, että päätin taistella, edellisen kerran kuusi vuotta sitten mestaruutta juhlinut mies totesi.

Hopeamies Siren oli tyytyväinen mitaliin, vaikka suoritusta alkumatkasta häiritsikin sähellys unohtuneen nollaleimauksen kanssa.

– Maastossa oli rankkaa ja rytöä, mutta se kuului tähän kilpailuun. Tosi hienolta mitali tuntuu, viime vuonna SM-yöltä kultaa ottanut mies kertoi maalissa.

Damben unelman täyttymys

Myös naisissa nähtiin onnellinen voittaja, kun Paimion Rastin Inga Dambe vei SM-kullan 33 sekuntia ennen Tampereen Pyrinnön Venla Niemeä. Pronssia otti MS Parman Tuulia Viberg.

– En odottanut voittoa, mutta kyllä se on unelma, josta olen haaveillut. Pidän tällaisesta maastosta ja tämä sopii minulle hyvin, Suomessa asuva latvialainen totesi.

Venla Niemi oli pettynyt hopeaan, mutta ison virheen takia pelkona oli myös huonompi sijoitus.
– Tein 1,5 minuutin virheen radan puoli välissä ja pelkäsin jo, että tipun enemmänkin. Kulta jäi aika lähelle, Niemi pohti maalissa.

Täydelliset tulokset: www.joutsenonkullervo.fi

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail